Koncert klarinetiste Timura Muratovića i pijanistkinje Elene Šever

24.02.2020., 20:00

Timur Muratović je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Ognjena Popovića. Na koncertu će nastupiti i gost, mladi klarinetista Gabor Henjel.

Program:
Žan-Ksavije Lefevr
Grand duo
GABOR HENJEL

Karl Filip Emanuel Bah
Duo za dva klarineta
GABOR HENJEL

Valentino Buki
Koncert za klarinet solo
Moderato
Presto – Allegretto – Presto
Andante
Epilogo

Johanes Brams
Sonata za klarinet i klavir br. 2 u Es–duru
Allegro amabile
Allegro appassionato
Andante con moto – Allegro


Biografije:
Timur Muratović (Sarajevo, 1996) je završio osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo u klasi Afrodite Obućine, i SMŠ Sarajevo u klasi Adnana Cice. Nakon toga je upisao Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi Vedrana Tuce. Diplomirao je 2019. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Ognjena Popović. Učestvovao je na raznim seminarima u Srbiji i Hrvatskoj. Osvajao je nagrade na internacionalnim takmičenjima u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, u kategoriji kamerne muzike i iz solo izvođenja. Svirao je u raznim orkestrima u Bosni i Hercrgovini i Srbiji. Bio je polaznik orkestsrskih akademija Beogradske filharmonije – Filhademija III i IV.

Gabor Henjel (Ada) je počeo da svira u duvačkom orkestru u Adi kada je imao 9 godina. Završio je Srednju muzičku školu u Subotici kod prof. Lazara Kondića. Bio je član školskog orkestra. Dobitnik je nagrada na različitim takmičenjima a izdvajaju se laureati na takmičenju u organizaciji Udruženja Electe u Subotici, i na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko. Završio je osnovne studije na FMU u Beogradu u klasi Ognjena Popovića. Trenutno je student master studija. Svirao je u orkestrima kao što su Beogradska filharmonija i Beogradski simfoničari. Pohađao je različite majstorske kurseve i seminare.

 

Elena Šever (Beograd, 1988) je završila Osnovnu i SMŠ Vatroslav Lisinski kao đak generacije u klasi prof. Olge Latković. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek klavir, u klasi prof. Vladimira Cvijića, a specijalističke studije je završila u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Bila je stipendista Skupštine grada Beograda, Ministarstva prosvete, Ministarstva sporta i omladine i Fonda za naučni i umetnički podmladak.
Dobitnica je preko 50 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u kategorijama za klavir solo i kamernu muziku. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je na brojnim koncertima u značajnijim dvoranama u Beogradu (KNU, Beogradska filharmonija, Skupština grada, SKC, Dom JNA, DKC, Atrijum Narodnog muzeja, Etnografski muzej, Galerija SANU, Progres), kao i u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj i Slovačkoj. Pohađala je brojne majstorske radionice. Iz ljubavi prema kamernoj muzici aktivno koncertira, sarađujući sa mnogim mladim i talentovanim izvođačima svoje generacije.
Od 2008. godine je zaposlena kao profesor klavira, korepeticije i čitanja s lista u MŠ Vatroslav Lisinski, a njeni učenici postižu zapažene rezultate na takmičenjima širom zemlje i regiona osvojivši do sad preko 80 nagrada.

 

 

Loading...