Концерт кларинетисте Тимура Муратовића и пијанисткиње Елене Шевер

24.02.2020., 20:00

Тимур Муратовић је дипломирао на Факултету музичке уметности у класи Огњена Поповића. На концерту ће наступити и гост, млади кларинетиста Габор Хењел.

Програм:
Жан-Ксавије Лефевр
Гранд дуо
ГАБОР ХЕЊЕЛ

Карл Филип Емануел Бах
Дуо за два кларинета
ГАБОР ХЕЊЕЛ

Валентино Буки
Концерт за кларинет соло
Moderato
Presto – Allegretto – Presto
Andante
Epilogo

Јоханес Брамс
Соната за кларинет и клавир бр. 2 у Ес–дуру
Allegro amabile
Allegro appassionato
Andante con moto – Allegro


Биографије:
Тимур Муратовић (Сарајево, 1996) је завршио основну музичку и балетску школу Ново Сарајево у класи Афродите Обућине, и СМШ Сарајево у класи Аднана Цице. Након тога је уписао Музичку академију у Сарајеву у класи Ведрана Туце. Дипломирао је 2019. године на Факултету музичке уметности у Београду у класи Огњена Поповић. Учествовао је на разним семинарима у Србији и Хрватској. Освајао је награде на интернационалним такмичењима у Србији, Македонији и Босни и Херцеговини, у категорији камерне музике и из соло извођења. Свирао је у разним оркестрима у Босни и Херцрговини и Србији. Био је полазник оркестсрских академија Београдске филхармоније – Филхадемија III и IV.

Габор Хењел (Ада) је почео да свира у дувачком оркестру у Ади када је имао 9 година. Завршио је Средњу музичку школу у Суботици код проф. Лазара Кондића. Био је члан школског оркестра. Добитник је награда на различитим такмичењима а издвајају се лауреати на такмичењу у организацији Удружења Electe у Суботици, и на Међународном такмичењу Даворин Јенко. Завршио је основне студије на ФМУ у Београду у класи Огњена Поповића. Тренутно је студент мастер студија. Свирао је у оркестрима као што су Београдска филхармонија и Београдски симфоничари. Похађао је различите мајсторске курсеве и семинаре.

 

Елена Шевер (Београд, 1988) је завршила Основну и СМШ Ватрослав Лисински као ђак генерације у класи проф. Олге Латковић. Дипломирала је на Факултету музичке уметности, одсек клавир, у класи проф. Владимира Цвијића, а специјалистичке студије је завршила у класи проф. Нинослава Живковића. Била је стипендиста Скупштине града Београда, Министарства просвете, Министарства спорта и омладине и Фонда за научни и уметнички подмладак.
Добитница је преко 50 награда на такмичењима у земљи и иностранству, у категоријама за клавир соло и камерну музику. Као солиста и камерни извођач наступала је на бројним концертима у значајнијим дворанама у Београду (КНУ, Београдска филхармонија, Скупштина града, СКЦ, Дом ЈНА, ДКЦ, Атријум Народног музеја, Етнографски музеј, Галерија САНУ, Прогрес), као и у Француској, Италији, Немачкој и Словачкој. Похађала је бројне мајсторске радионице. Из љубави према камерној музици активно концертира, сарађујући са многим младим и талентованим извођачима своје генерације.
Од 2008. године је запослена као професор клавира, корепетиције и читања с листа у МШ Ватрослав Лисински, а њени ученици постижу запажене резултате на такмичењима широм земље и региона освојивши до сад преко 80 награда.

 

 

Loading...