Концерт пијанисткиње Софије Николић

17.02.2020., 20:00

Софија Николић ће извести дела Лудвига ван Бетовена и Кларе Шуман. Завршила је мастер студије на клавирском одсеку на Факултету музичке уметности, у класи проф. Бранка Пенчића.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната у Ес–дуру, оп. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro
Rondo – Poco allegretto e grazioso

Клара Шуман
Три романсе, оп. 11
Andante
Andante – Allegro passionato
Moderato

Биографија:
Софија Николић
(Београд, 1988) је 2015. године завршила мастер студије на клавирском одсеку на Факултету музичке уметности, у класи проф. Бранка Пенчића. Током две године студија је била стипендиста Фонда за младе таленте Доситеја.
Наступала је као солиста и камерни извођач у најзначајнијим салама у Београду и другим градовима Србије. Десет година је била члан уметничке групе Одабрани за одабране Владимира Стојнића на чијим курсевима је редовно учествовала. Године 2008. је урадила музички аранжман за филм The day I stopped caring Стефана Малешевића. Године 2010. је била један од учесника у пројектима из области музике 20. века, реализованих у оквиру два концерта, од којих један посвећен стваралаштву Ерика Сатија, а други под називом Тишина и ништа је представљао дела савремених композитора. Од 2015. годне је запослена као наставник клавира у МШ Др Војислав Вучковић у Београду. Од 2017. године је члан клавирског дуа Duo Vertigo са којим је наступала на фестивалима Piano City у Милану и Новом Саду. Године 2019. уписала је докторске студије из културологије на Филолошком факултету у Београду.

Loading...