Koncert pijanistkinje Sofije Nikolić

17.02.2020., 20:00

Sofija Nikolić će izvesti dela Ludviga van Betovena i Klare Šuman. Završila je master studije na klavirskom odseku na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Branka Penčića.

Program:
Ludvig van Betoven
Sonata u Es–duru, op. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro
Rondo – Poco allegretto e grazioso

Klara Šuman
Tri romanse, op. 11
Andante
Andante – Allegro passionato
Moderato

Biografija:
Sofija Nikolić
(Beograd, 1988) je 2015. godine završila master studije na klavirskom odseku na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Branka Penčića. Tokom dve godine studija je bila stipendista Fonda za mlade talente Dositeja.
Nastupala je kao solista i kamerni izvođač u najznačajnijim salama u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Deset godina je bila član umetničke grupe Odabrani za odabrane Vladimira Stojnića na čijim kursevima je redovno učestvovala. Godine 2008. je uradila muzički aranžman za film The day I stopped caring Stefana Maleševića. Godine 2010. je bila jedan od učesnika u projektima iz oblasti muzike 20. veka, realizovanih u okviru dva koncerta, od kojih jedan posvećen stvaralaštvu Erika Satija, a drugi pod nazivom Tišina i ništa je predstavljao dela savremenih kompozitora. Od 2015. godne je zaposlena kao nastavnik klavira u MŠ Dr Vojislav Vučković u Beogradu. Od 2017. godine je član klavirskog dua Duo Vertigo sa kojim je nastupala na festivalima Piano City u Milanu i Novom Sadu. Godine 2019. upisala je doktorske studije iz kulturologije na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Loading...