Koncert soprana Maje Tomašević i pijaniste Igora Draževića

24.02.2020., 21:00

Koncert pod nazivom Veče španskih i srpskih solo pesama realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Program:
Manuel de Falja
iz Sedam narodnih španskih pesama
I El pano moruno
II Sequidilla murciana
III Asturiana
IV Jota
V Nana
VII Polo

Fernando Obradors
El Vito

Isak Albeniz
Asturias

Fernando Obradors
Del cabello Mas sutil

Chiquita la novia

La mi sola

Hoakin Turina
La Farruca

Manuel de Falja
Cancion

Davorin Jenko
Gde si dušo, gde si rano

Miloje Milojević
Jesenja elegija iz Pred veličanstvom prirode

Narodna pesma Mi sueno

Petar Konjović
Šanson

Biografije:
Sopran Maja Tomašević (Beograd) je diplomirala na Katedri za solo pevanje na FMU u Beogradu. Dobitnica je nagrada među kojima su prve nagrade na Republičkim takmičenju učenika muzičkih škola, na Međunarodnom takmičenju Lazar Jovanović, kao i nagrade na takmičenjima Petar Konjović i Nikola Cvejić. Nastupala je kao honorarni član horskog ansambla kamerne opere Madlenianum. Učestvovala je u multimedijalnim projektima FMU, kao i na festivalima KoMA i Festivalu duhovne muzike u Cirihu.
Nastupala je kao solista u Srbiji, Poljskoj, Grčkoj i Nemačkoj. Od  2016. godine je član operskog studija Borislav Popović pri Narodnom pozorištu u Beogradu. Nastupala je kao solista Prvog beogradskog pevačkog društva. Diplomirala je i flautu na Katedri za duvačke instrumente na FMU i završila master studije na Katedri za kamernu muziku.

 

 

 

Igor Dražević (Loznica, 1989) je započeo muzičko obrazovanje u OMŠ Vuk Karadžić u Loznici u klasi prof. Bojane Nikić. Završio je SMŠ Mihajlo Vukdragović u Šapcu u klasi prof. Dragomira Bratića. Osnovne i master studije je završio na FMU u Beogradu u klasi prof. Dubravke Jovičić. Trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na FMU, odsek klavir, u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Usavršavao se kod istaknutih profesora. Osvojio je brojne nagrade, a ističu se prve nagrade na takmičenjima kao što su Republičko takmičenje (2007), Mihailo Vukdragović (Šabac, 2006, 2007), Davorin Jenko (Beograd, 2006) i Trgu Žiu (Rumunija, 2006). Na pijanističkom takmičenju Isidor Bajić (Novi Sad, 2014) je proglašen za najboljeg domaćeg takmičara.
Nastupao je širom zemlje i u inostranstvu (Italija, Belgija, Rumunija, Slovenija, BiH). Učestvovao je na festivalima savremene muzike kao što su ReConstruction (2017) i KoMA (2017, 2018). Nastupa i kao kamerni muzičar. Od 2015. godine je član ansambla Beogradski trio sa kojim je učestvovao raznim u projektima (Rostrum+), a takođe su stalni saradnici na izvođenju studentskih ispitnih radova iz kompozicije. U okviru projekta Rostrum+ su nastupili u elitnoj Koncertnoj dvorani Palate lepih umetnosti Bozar u Briselu, gde su izvodili dela srpskih kompozitora. Kao solista i kao kamerni muzičar radi na promovisanju u očuvanju muzičkog stvaralaštva domaćih autora širom Srbije i u inostranstvu.

Loading...