Концерт сопрана Majе Томашевић и пијанисте Игора Дражевића

24.02.2020., 21:00

Концерт под називом Вече шпанских и српских соло песама реализујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије.

Програм:
Мануел де Фаља
из Седам народних шпанских песама
I El pano moruno
II Sequidilla murciana
III Asturiana
IV Jota
V Nana
VII Polo

Фернандо Обрадорс
El Vito

Исак Албениз
Asturias

Фернандо Обрадорс
Del cabello Mas sutil

Chiquita la novia

La mi sola

Хоакин Турина
La Farruca

Мануел де Фаља
Cancion

Даворин Јенко
Где си душо, где си рано

Милоје Милојевић
Јесења елегија из Пред величанством природе

Народна песма Mi sueno

Петар Коњовић
Шансон

Биографије:
Сопран Маја Томашевић (Београд) је дипломирала на Катедри за соло певање на ФМУ у Београду. Добитница је награда међу којима су прве награде на Републичким такмичењу ученика музичких школа, на Међународном такмичењу Лазар Јовановић, као и награде на такмичењима Петар Коњовић и Никола Цвејић. Наступала је као хонорарни члан хорског ансамбла камернe опере Мадленианум. Учествовала је у мултимедијалним пројектима ФМУ, као и на фестивалима КоМА и Фестивалу духовне музике у Цириху.
Наступала је као солиста у Србији, Пољској, Грчкој и Немачкој. Oд  2016. године је члан оперског студија Борислав Поповић при Народном позоришту у Београду. Наступала је као солиста Првог београдског певачког друштва. Дипломирала је и флауту на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ и завршила мастер студије на Катедри за камерну музику.

 

 

 

Игор Дражевић (Лозница, 1989) је започео музичко образовање у ОМШ Вук Караџић у Лозници у класи проф. Бојане Никић. Завршио је СМШ Михајло Вукдраговић у Шапцу у класи проф. Драгомира Братића. Основне и мастер студије је завршио на ФМУ у Београду у класи проф. Дубравке Јовичић. Тренутно је на завршној години докторских студија на ФМУ, одсек клавир, у класи проф. Александра Шандорова. Усавршавао се код истакнутих професора. Освојио је бројне награде, а истичу се прве награде на такмичењима као што су Републичко такмичење (2007), Михаило Вукдраговић (Шабац, 2006, 2007), Даворин Јенко (Београд, 2006) и Тргу Жиу (Румунија, 2006). На пијанистичком такмичењу Исидор Бајић (Нови Сад, 2014) је проглашен за најбољег домаћег такмичара.
Наступао је широм земље и у иностранству (Италија, Белгија, Румунија, Словенија, БиХ). Учествовао је на фестивалима савремене музике као што су ReConstruction (2017) и КоМА (2017, 2018). Наступа и као камерни музичар. Од 2015. године је члан ансамбла Београдски трио са којим је учествовао разним у пројектима (Рострум+), а такође су стални сарадници на извођењу студентских испитних радова из композиције. У оквиру пројекта Рострум+ су наступили у елитној Концертној дворани Палате лепих уметности Бозар у Бриселу, где су изводили дела српских композитора. Као солиста и као камерни музичар ради на промовисању у очувању музичког стваралаштва домаћих аутора широм Србије и у иностранству.

Loading...