Концерт студената виолончела ФМУ из класе проф. Драгана Ђорђевића

03.02.2020., 21:00

На концерту ће наступити студенти Тијана Михајловић, Дамјан Станковић и Павле Ракочевић уз клавирску сарадњу вишег уметничког сарадника, пијанисте Душана Егерића. Концерт реализујемо у сарадњи са Факултетом музичке уметности у Београду.

Програм:
Бохуслав Мартину
Варијације на словачку народну мелодију
ТИЈАНА МИХАЈЛОВИЋ

Јохан Себастијан Бах
из Свите бр. 5 у це–молу, BWV 1011
I Прелудијум
II Алеманда

Карло Алфредо Пјати
Каприс бр. 7

Ђерђ Лигети
Соната за соло виолончело
Dialogo – Adagio, rubato, cantabile
Capriccio – Presto con slancio
ДАМЈАН СТАНКОВИЋ

Дмитриј Шостакович
из Сонате за виолончело и клавир у де–молу, оп. 40
I Allegro non troppo
II Allegro
ПАВЛЕ РАКОЧЕВИЋ

Биографије:
Тијана Михајловић (Сремска Митровица, 1997) свира виолончело од осме године у класи проф. Мирјане Лалошевић. Завршила је Основну и СМШ  Петар Кранчевић и за постигнуте изузетне резултате награђена је дипломом Вук Караџић. Тренутно је студент четврте године Факултета музичке уметности у Београду, у класи проф. Драгана Ђорђевића са досадашњом просечном оценом 9,5. Три године је била учесник музичког кампа Toppenkurset у Норвешкој, где је свирала и била вођа секције виолончела у симфонијском и камерном оркестру. Била је део оркестарске радионице у оквиру фестивала Стрингфест као и оркестарског пројекта Филхадемија. Добитник је више од четрдесет награда из области виолончела, камерне музике, солфеђа, теорије музике, хармоније, двогласног певања и упоредног клавира.

Дамјан Станковић (Београд, 1996) потиче из музичке породице. Виолончело је почео да свира са четири године у класи проф. Љубомира Полојца у МШ Војислав Вучковић. Завршио је СМШ Коста Манојловић у класи проф. Наташе Благојевић. Апсолвент је ФМУ у Београду у класи проф. Драгана Ђорђевића.
Добитник је првих и специјалних награда на фестивалима, републичким и међународним такмичењима. Као солиста и као члан камерних ансамбала Таурунум, Долче и Камерног оркестра Војводине наступао је на концертима у земљи и иностранству. Одржао је реситал у оквиру музичког фестивала Nei suoni dei luoghi у Удинама (Италија, 2017), као и у Галирији САНУ (2019). Године 2018. је положио пријемни испит и добио стипендију за мастер судије на Гилхолд школи за музику и драму у Лондону. На фестивалу Челотон је освојио награду жирија за најбоље извођење.

Павле Ракочевић (Параћин, 2000) je са шест година почео да похађа Школу за музичке таленте у Ћуприји у класи проф. Боже Сарамандића. Године 2018. је уписао ФМУ у Београду, у класи проф. Драгана Ђорђевића. Наступао је у значајним салама широм Србије као солиста, члан камерног састава и као члан оркестра. Наступао је на фестивалима као што су БЕМУС, БЕЛЕФ, АРЛЕММ, БУНТ и Бољшој фестивал. Сарађивао је са Симфонијским оркестром РТС-а, Ансамблом Метаморфозис, као и са Београдским симфоничарима. Био је учесник курса Colluvio 2018. Добитник је многих награда на фестивалима, републичким и међународним такмичењима као члан камерног састава, солиста и члан оркестра.

Душан Егерић (1982) је дипломирао и завршио постдипломске студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Стошића. Добитник је низа награда на националним такмичењима ученика и студената, награда из фондова Олга Михаиловић (2001) и Емил Хајек (2007), као и првих награда на Међународном музичком конкурсу за младе у Стрези (Италија, 1995) и Међународном такмичењу младих пијаниста Николај Рубинштајн у Паризу (1996). Запослен је као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду.

Loading...