Koncert flautistkinje Angeline Nikolić i pijaniste Nemanje Egerića

02.03.2020., 20:00

Duo redovno nastupa zajedno od 2018. godine. Na programu su dela Baha, Mesijana, Kartera i Šuberta.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Sonata za flautu i kontinuo u e–molu, BWV 1034
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro

Olivije Mesijan
Le Merle noir (Crni kos)

Eliot Karter
Scrivo in vento (Pišem na vetru)

Franc Šubert
Introdukcija, tema i varijacije na temu Uvelo cveće iz ciklusa Lepa mlinarica, D. 802

Biografije:
Angelina Nikolić (Jagodina, 1993) je završila Srednju muzičku školu u Nišu u klasi prof. Slavice Jovanović. Studirala je na Fakultet umetnosti u Nišu u klasi prof. Anđele Bratić i prof. doc. dr Jelene Jakovljević, u čijoj klasi je zavšrila osnovne i master akademske studije sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta.
Ostvarila je zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima, a izdvajaju se: prva (2012), druga i treća nagrada (2013, 2014) na Susretima flautista Tahir Kulenović (Valjevo, 2012), nagrade na takmičenju Davorin Jenko (Beograd, 2015) u kategoriji kamernih ansambala, i prva nagrada na takmičenju Petar Konjović (Beograd, 2016).
Aktivno se bavi solo, kamernim i orkestarskim izvođenjem, nastupajući u svim značajnim salama Srbije. Kao član kvarteta flauta, snimala je za potrebe Fakulteta umetnosti u Nišu. Kao solista je nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom. Godine 2016. i 2017. je učestvovala u projektu Filhademija Beogradske filharmonije, pod vođstvom dirigenata Fabrisa Bolona i Danijela Rajskina. U 2018. godini postaje član baroknog tria Noir sa kojim koncertira širom Srbije. Pedagoško iskustvo je stekla u MŠ Vladimir Đorđević u Jagodini i MŠ Stevan Hristić na Kosovu i Metohiji. Honorarni je član Niškog simfonijskog orkestra na premijernim koncertima u sezoni. Od 2018. godine redovno nastupa sa pijanistom Nemanjom Egerićem.

Nemanja Egerić (1991) je završio Osnovnu muzičku školu u rodnom gradu Trsteniku, i Srednju muzičku školu u Kraljevu u klasi prof. Ive Bastajić. Završio je osnovne i master studije u klasi prof. Miroslava Dacića, dok je postdiplomske studije završio na muzičkoj akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci u klasi Bruna Kanina. Trenutno je student doktorskih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi prof. dr Maje Rajković.
Osvojio je brojne nagrade među kojima se ističu laureat takmičenja mladih kompozitora Play the sound (2010), druga nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2016), laureat IV međunarodnog pijanističkog takmičenja ULJUS (2017), prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Klavitas (2017), Laureat takmičenja za savremenu muziku ReConstruction 2 (2019), kao i druga mesta na takmičenju savremene muzike INSAM u Sarajevu (2019) i na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (Beograd, 2019).
Solističke koncerte je priredio u Italiji, Makedoniji, BiH i u svim prestižnim salama Srbije. Godine 2018. je učestvovao na međunarodnom festivalu Piano City  u Novom Sadu, gde je premijerno u Srbiji izveo delo Mesijanov grob DŽ. Harvija. Član je klavirskog dua Stevan Nemanja sa pijanistom Stevanom Spalevićem sa kojim je osvojio nagrade i učestvovao na domaćim i internacionalnim festivalima kamerne muzike. Ove godine je učestvovao, kao aktivni polaznik majstorskog kursa kod Petra Hila (Peter Hill), na festivalu Lucern Festival u Švajcarskoj. Nastupio je 2015. godine sa Niškim simfonijskim orkestrom kao solista pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića u Nišu. Od 2018. godine održava koncert-predavanja koja su posvećena interpretaciji i prezentovanju moderne muzike za klavir.
Od 2019. godine je zaposlen kao stručni saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu.

 

Loading...