Концерт флаутисткиње Ангелине Николић и пијанисте Немање Егерића

02.03.2020., 20:00

Дуо редовно наступа заједно од 2018. године. На програму су дела Баха, Месијана, Картера и Шуберта.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Соната за флауту и континуо у е–молу, BWV 1034
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro

Oливије Месијан
Le Merle noir (Црни кос)

Елиот Картер
Scrivo in vento (Пишем на ветру)

Франц Шуберт
Интродукција, тема и варијације на тему Увело цвеће из циклуса Лепа млинарица, D. 802

Биографије:
Ангелина Николић (Јагодина, 1993) је завршила Средњу музичку школу у Нишу у класи проф. Славице Јовановић. Студирала је на Факултет уметности у Нишу у класи проф. Анђеле Братић и проф. доц. др Јелене Јаковљевић, у чијој класи је завшрила основне и мастер академске студије са највишом оценом из главног предмета.
Остварила је запажене резултате на међународним такмичењима, а издвајају се: прва (2012), друга и трећа награда (2013, 2014) на Сусретима флаутиста Тахир Куленовић (Ваљево, 2012), награде на такмичењу Даворин Јенко (Београд, 2015) у категорији камерних ансамбала, и прва награда на такмичењу Петар Коњовић (Београд, 2016).
Активно се бави соло, камерним и оркестарским извођењем, наступајући у свим значајним салама Србије. Као члан квартета флаута, снимала је за потребе Факултета уметности у Нишу. Као солиста је наступала са Нишким симфонијским оркестром. Године 2016. и 2017. је учествовала у пројекту Филхадемија Београдске филхармоније, под вођством диригената Фабриса Болона и Данијела Рајскина. У 2018. години постаје члан барокног триа Noir са којим концертира широм Србије. Педагошко искуство је стекла у МШ Владимир Ђорђевић у Јагодини и МШ Стеван Христић на Косову и Метохији. Хонорарни је члан Нишког симфонијског оркестра на премијерним концертима у сезони. Од 2018. године редовно наступа са пијанистом Немањом Егерићем.

Немања Егерић (1991) је завршио Основну музичку школу у родном граду Трстенику, и Средњу музичку школу у Краљеву у класи проф. Иве Бастајић. Завршио је основне и мастер студије у класи проф. Мирослава Дацића, док је постдипломске студије завршио на музичкој академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци у класи Бруна Канина. Тренутно је студент докторских академских студија на ФМУ у Београду у класи проф. др Маје Рајковић.
Освојио је бројне награде међу којима се истичу лауреат такмичења младих композитора Play the sound (2010), друга награда на међународном такмичењу Даворин Јенко (2016), лауреат IV међународног пијанистичког такмичења ULJUS (2017), прва награда на међународном пијанистичком такмичењу Клавитас (2017), Лауреат такмичења за савремену музику ReConstruction 2 (2019), као и друга места на такмичењу савремене музике INSAM у Сарајеву (2019) и на Међународном такмичењу Даворин Јенко (Београд, 2019).
Солистичке концерте је приредио у Италији, Македонији, БиХ и у свим престижним салама Србије. Године 2018. је учествовао на међународном фестивалу Piano City  у Новом Саду, где је премијерно у Србији извео дело Месијанов гроб Џ. Харвија. Члан је клавирског дуа Стеван Немања са пијанистом Стеваном Спалевићем са којим је освојио награде и учествовао на домаћим и интернационалним фестивалима камерне музике. Ове године је учествовао, као активни полазник мајсторског курса код Петра Хила (Peter Hill), на фестивалу Lucern Festival у Швајцарској. Наступио је 2015. године са Нишким симфонијским оркестром као солиста под диригентском палицом Зорана Станисављевића у Нишу. Од 2018. године одржава концерт-предавања која су посвећена интерпретацији и презентовању модерне музике за клавир.
Од 2019. године је запослен као стручни сарадник на Факултету уметности у Нишу.

 

Loading...