Koncert klavirskog dua Katarine Milosavljević i Jelene Ivković OTKAZANO

16.03.2020., 21:00

Na koncertu u Galeriji Artget pijanistkinje će, između ostalog, predstaviti verzije svite za klavir četvororučno Labudovog jezera i delove Krcka Oraščića P. I. Čajkovskog. Koncert organizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Program:
Petar Iljič Čajkovski
iz Svite Krcko Oraščić
Marche

Danse de la Fée-Dragée
Danse Arabe

Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za klavir četvororučno u Be–duru, K. 358
Allegro
Adagio
Molto presto

Svetislav D. Božić
San gospodara svetlosti – posvećeno uspomeni na Nikolu Teslu

Petar Iljič Čajkovski
iz Svite Labudovo jezero (ar. Eduard Langer)
I Scene
II Valse
III Danse des cygnes
IV Scene
V Sanse hongroise – Czardas

Biografije:
Katarina Milosavljević (Valjevo, 1995) je nosilac priznanja Vuk Karadžić. Pohađala je MŠ Živorad Grbić i bila je dobitnik Dositejeve nagrade. Srednju muzičku školu je završila u klasi prof. Ivana Rabasovića. Dobitnica je brojnih nagrada, a izdvajaju se nagrade na takmičenjima Mali virtouz, Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Niš, Gradus parnasum u Kragujevcu, ITHAKA u Ljubljani, Macedonium u Skoplju, Festivalu muzičkih škola Srbije, Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko i Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu. Gostovala je u emisiji Mire Adanje Polak gde je predstavljala mlade talente Srbije i pozivala na humanitarnu akciju dodele muzičkih instrumenata mladim talentima. Tokom školovanja je nastupala u različitim salama u Beogradu (Kolarac, Beogradska filharmonija, SKC, Artget, DKC, UK Parobrod,  Centar za kulturu Rakovica, Narodna biblioteka…). Održala je solističke koncerte u MŠ Živorad Grbić, Domu kulture Valjevo i u Gimnaziji u Valjevu. Sa koleginicom Andrijanom Božić je osvojila zlatnu medalju i laureat na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu – ULJUS. Na istom takmičenju je osvojila laureat i zlatnu medalju kao članica dua Euterpa, sa koleginicom Jelenom Ivković, kao i na VI internacionalnom pijanističkom takmičenju SIMC na Slobomir univerzitetu. Završila je master i specijalističke studije u klasi profesora Nenada Radić sa prosekom 10,0.

Jelena Ivković (Beograd, 1994) je pohađala OMŠ Stanislav Binički u klasi prof. Emilije Gerasimović i OMŠ Stanković u klasi prof. Armine Stavrić. Završila je SMŠ Mokranjac u klasi prof. Katarine Šandorov kao đak generacije i dobtinica nagrade Gordana Mijalković Kirn za najbolji diplomski koncert. Osnovne i master studije je završila na FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Trenutno je student specijalističkih studija na Katedri za klavir. Osvojila je brojne prve, druge i treće nagrade na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nastupala je kao solista sa orkestrom, kao solistkinja, kao i u kamernim sastavima u Velikoj sali i u Galeriji Kolarčeve zadužbine, Sali Beogradske filharmonije, Domu omladine, Sali Ruskog doma, SKC, KC Čukarica, KC Vuk Karadžić, Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić i u svečanim salama škola Mokranjac, Vatroslav Lisinski i Stanković. Godine 2019. je osvojila dva laureta sa koleginicom sa specijalističkih studija – Katarinom Milosavljević, u kategoriji klavirskog dua. Od 2017. godine radi kao profesor klavira, a od 2019. godine kao korepetitor u Baletskoj školi Lujo Davičo.

Loading...