Концерт клавирског дуа Катарине Милосављевић и Јелене Ивковић OTKAЗАНО

16.03.2020., 21:00

На концерту у Галерији Артгет пијанисткиње ће, између осталог, представити верзије свите за клавир четвороручно Лабудовог језера и делове Крцка Орашчића П. И. Чајковског. Концерт организујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије.

Програм:
Петар Иљич Чајковски
из Свите Крцко Орашчић
Marche

Danse de la Fée-Dragée
Danse Arabe

Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за клавир четвороручно у Бе–дуру, К. 358
Allegro
Adagio
Molto presto

Светислав Д. Божић
Сан господара светлости – посвећено успомени на Николу Теслу

Петар Иљич Чајковски
из Свите Лабудово језеро (ар. Едуард Лангер)
I Scene
II Valse
III Danse des cygnes
IV Scene
V Sanse hongroise – Czardas

Биографије:
Катарина Милосављевић (Ваљево, 1995) је носилац признања Вук Караџић. Похађала је МШ Живорад Грбић и била је добитник Доситејеве награде. Средњу музичку школу је завршила у класи проф. Ивана Рабасовића. Добитница је бројних награда, а издвајају се награде на такмичењима Мали виртоуз, Међународном такмичењу младих пијаниста у Ниш, Градус парнасум у Крагујевцу, ITHAKA у Љубљани, Macedonium у Скопљу, Фестивалу музичких школа Србије, Међународном такмичењу Даворин Јенко и Међународном фестивалу младих пијаниста у Шапцу. Гостовала је у емисији Мире Адање Полак где је представљала младе таленте Србије и позивала на хуманитарну акцију доделе музичких инструмената младим талентима. Током школовања је наступала у различитим салама у Београду (Коларац, Београдска филхармонија, СКЦ, Артгет, ДКЦ, УК Пароброд,  Центар за културу Раковица, Народна библиотека…). Одржала је солистичке концерте у МШ Живорад Грбић, Дому културе Ваљево и у Гимназији у Ваљеву. Са колегиницом Андријаном Божић је освојила златну медаљу и лауреат на Међународном пијанистичком такмичењу у Смедереву – УЉУС. На истом такмичењу је освојила лауреат и златну медаљу као чланица дуа Еутерпа, са колегиницом Јеленом Ивковић, као и на VI интернационалном пијанистичком такмичењу SIMC на Слобомир универзитету. Завршила је мастер и специјалистичке студије у класи професора Ненада Радић са просеком 10,0.

Јелена Ивковић (Београд, 1994) je похађала ОМШ Станислав Бинички у класи проф. Емилије Герасимовић и ОМШ Станковић у класи проф. Армине Ставрић. Завршила је СМШ Мокрањац у класи проф. Катарине Шандоров као ђак генерације и добтиница награде Гордана Мијалковић Кирн за најбољи дипломски концерт. Основне и мастер студије је завршила на ФМУ у Београду у класи проф. Александра Шандорова. Тренутно је студент специјалистичких студија на Катедри за клавир. Освојила је бројне прве, друге и треће награде на школским, републичким и међународним такмичењима у земљи и иностранству. Наступала је као солиста са оркестром, као солисткиња, као и у камерним саставима у Великој сали и у Галерији Коларчеве задужбине, Сали Београдске филхармоније, Дому омладине, Сали Руског дома, СКЦ, КЦ Чукарица, КЦ Вук Караџић, Уметничком павиљону Цвијета Зузорић и у свечаним салама школа Мокрањац, Ватрослав Лисински и Станковић. Године 2019. је освојила два лаурета са колегиницом са специјалистичких студија – Катарином Милосављевић, у категорији клавирског дуа. Од 2017. године ради као професор клавира, а од 2019. године као корепетитор у Балетској школи Лујо Давичо.

Loading...