NEDELJA TURSKOG FILMA / 21. 3. / 18:00 otkazano

21.03.2020., 18:00

Subota, 21. mart 2020.
18.00     KRALJICA LIR /2019, 84 min.
Reditelj: Pelin Esmer
Producent: Pelin Esmer, Dilde Mahali
Scenario: Pelin Esmer
Uloge:  Behije Janik, Umu Kurt, Fatma Fatih, Zejnep Fatih, Husein Arslankojlu, Dženet Guneš, Erkan Guzel, Ahmet Aksoj
Nakon projekcije održaće se Q&A sa rediteljkom Pelin Esmer i producentkinjom Dilde Mahali.

Manja grupa seljanki sa planina Taurus početkom 2000-ih godina okuplja se i osniva pozorišnu grupu.  Žene  čiji će se život  promeniti zahvaljujući društvu po imenu „Pozorišna trupa Arslankoj“ svoj život počinju da projektuju na scenu. Zacrtaviši sebi neki novi cilj  ovog puta, planiraju da u zabačenim planinskim selima odigraju Šekspirovu dramu Kralj Lir. Svet žena koje kreću na put kako bi odigrale predstavu u selima u koja čak i voda teško stiže, prožima se sa svetom kralja Lira.

Rediteljka ovog dokumentarca punog komedije i  fikcije  je  Pelin  Esmer  čiji  smo  poslednji  film fantastike Nešto korisno prikazali prošle godine na Nedelji turskog filma. Rediteljka će se ove godine družiti sa publikom.

20.30     ŠAMPION/2018, 129 min.
Reditelj: Ahmet Katiksiz
Producent: Kerem Čataj, Pelin Dištaš, Fatih Aksoj
Scenario: Ahmet Katiksiz, Serkan Joruk
Uloge: Ekin Koč, Farah Zejnep Abdulah, Fikret Kuškan, Sibel Tašdžioglu
Nakon projekcije filma biće održana Q&A sesija sa producentom Jamač Okurom.

Avantura Halisa Karataša (Ekin Koč), koji je u Istanbul došao sa namerom da postane dobar džokej, započinje njegovim susretom sa Bold Pilotom. Ali prizor koji se pojavljuje na kraju ovog putovanja daleko je iznad Halisovog očekivanja: Oboje postaju legende. Na put polaze kako bi Begum (Farah Zejnep Abdulah), osobi koju obojica vole, vratili nadu u život ; ali dogodi se nešto što ne očekuju: Postaju nada čitavom društvu.

Ovo je film koji je u Turskoj pogledalo preko 2,5 miliona gledalaca, a čiju glavnu ulogu tumači mlada glumica Zejnep Farah Abdulah iz filma Šapni mi ako zaboravim, prikazanog na

Nedelji turskog filma (2019) i serije Kako vreme prolazi, koja je imala veliku gledanost u Srbiji

Loading...