PostFestum – ФЕСТ НА БИС

09.03.2020., 12:00

PostFestum

Понедељак, 9. март

Дворана Културног центра Београда, Коларчева 6

 

12:00   ГЛАС  

Хрватска, Северна Македонија, Србија, 2019, 80’

Режија: Огњен Свиличић

Улоге: Франко Јаковчевић, Белма Салкунић, Карла Брбић, Барбара Вицковић, Игор Ковач, Горан Богдан, Стипе Радоја, Јосип Лукић, Карла Муцци, Миа Петричевић

Фестивали: Пусан, Варшава, Котбус

По доласку у католички интернат Горан се нађе под притиском да се приклони инстант-религији која се тамо намеће. Чврстог става да вера не сме бити присилна, он пружа отпор својој околини, чак и кад се сви окрену против њега.

Цена улазнице 300 динара.

 

14:30   ВРБА 

Северна Македонија, Мађарска, Белгија, Албанија, 2019, 101’

Режија: Милчо Манчевски

Улоге: Сара Климоска, Наталија Теодосиева, Камка Тоциновски, Ненад Нацев, Никола Ристески, Петар Царановић, Ратка Радмановић

Фестивали: Рим

Три Македонке морају да се боре са контролом над својим телом, традицијом, оданошćу, трудноćом и усвајањем. Оне нису намеравале да промене свет или друштво, али њихова борба да постану мајке чини их мало вероватним хероинама. Три горке приче, једна средњовековна, две савремене, огледало и супротност једна другој, истражују теме љубави, поверења и мајчинства.

Цена улазнице 300 динара.

 

17:00   GLORIA MUNDI 

Француска, Италија, 2019, 110’

Режија: Robert Guédiguian

Улоге: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier

Фестивали: Венеција – награда за најбољу глумицу, Чикаго, Севиља

По изласку из затвора, Данијел се враћа у своју кућу у Марсељу, где се његова кћерка Матилда управо породила. Матилда, која ради пола радног времена у продавници, и њен муж Никола, самостални таксиста, боре се да саставе крај с крајем. Ситуација се погоршава када Николу нападну други таксисти, његови супарници. Сада је на Данијелу да тражи правду за своју породицу.

Цена улазнице 400 динара.

 

19:30   ЕМА   

Чиле, 2019, 102’

Режија: Pablo Larraín

Улоге: Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Paola Giannini, Santiago Cabrera, Cristián Suárez

Festivali: Venecija, Ljubljana

Ема и Гастон, усвојитељи дечака Пола, су кореографи, уметници слободног духа, у експерименталној плесној трупи. У њиховим животима настаје хаос када Поло бива умешан у насилни инцидент. Док се Емин брак распада након одлуке да напусти дете, она започиње одисеју ослобођења, откривајући кроз плес и завођење пут у нови, одважнији живот.

Цена улазнице 400 динара.

 

22:00   УКРАДЕНИ ЖИВОТ

Немачка, САД, 2019, 174’

Режија: Terrence Malick

Улоге: August Diehl, Valerie Pachner, Karin Neuhauser, Michael Nyqvist, Bruno Ganz, Karl Markovics

Фестивали: Кан

Аустрија 1939. Фармер Франц Јагерштатер одбија да оде да се бори за нацисте након што је Немачка анектирала Аустрију. Власт га означи као дезертера и он бежи. У вртлогу рата Франц се труди да остане доследан својим идеалима али и да заштити своју породицу.

Цена улазнице 400 динара.

Радно време благајне од 11.00 до 22.00.

 

Loading...