PostFestum – FEST NA BIS

09.03.2020., 12:00

PostFestum

Ponedeljak, 9. mart

Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

 

12:00   GLAS  

Hrvatska, Severna Makedonija, Srbija, 2019, 80’

Režija: Ognjen Sviličić

Uloge: Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić, Karla Mucci, Mia Petričević

Festivali: Pusan, Varšava, Kotbus

Po dolasku u katolički internat Goran se nađe pod pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se tamo nameće. Čvrstog stava da vera ne sme biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.

Cena ulaznice 300 dinara.

 

14:30   VRBA 

Severna Makedonija, Mađarska, Belgija, Albanija, 2019, 101’

Režija: Milčo Mančevski

Uloge: Sara Klimoska, Natalija Teodosieva, Kamka Tocinovski, Nenad Nacev, Nikola Risteski, Petar Caranović, Ratka Radmanović

Festivali: Rim

Tri Makedonke moraju da se bore sa kontrolom nad svojim telom, tradicijom, odanošću, trudnoćom i usvajanjem. One nisu nameravale da promene svet ili društvo, ali njihova borba da postanu majke čini ih malo verovatnim heroinama. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva.

Cena ulaznice 300 dinara.

 

17:00   GLORIA MUNDI 

Francuska, Italija, 2019, 110’

Režija: Robert Guédiguian

Uloge: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier

Festivali: Venecija – nagrada za najbolju glumicu, Čikago, Sevilja

Po izlasku iz zatvora, Danijel se vraća u svoju kuću u Marselju, gde se njegova kćerka Matilda upravo porodila. Matilda, koja radi pola radnog vremena u prodavnici, i njen muž Nikola, samostalni taksista, bore se da sastave kraj s krajem. Situacija se pogoršava kada Nikolu napadnu drugi taksisti, njegovi suparnici. Sada je na Danijelu da traži pravdu za svoju porodicu.

Cena ulaznice 400 dinara.

 

19:30   EMA   

Čile, 2019, 102’

Režija: Pablo Larraín

Uloge: Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Paola Giannini, Santiago Cabrera, Cristián Suárez

Festivali: Venecija, Ljubljana

Ema i Gaston, usvojitelji dečaka Pola, su koreografi, umetnici slobodnog duha, u eksperimentalnoj plesnoj trupi. U njihovim životima nastaje haos kada Polo biva umešan u nasilni incident. Dok se Emin brak raspada nakon odluke da napusti dete, ona započinje odiseju oslobođenja, otkrivajući kroz ples i zavođenje put u novi, odvažniji život.

Cena ulaznice 400 dinara.

 

22:00   UKRADENI ŽIVOT

Nemačka, SAD, 2019, 174’

Režija: Terrence Malick

Uloge: August Diehl, Valerie Pachner, Karin Neuhauser, Michael Nyqvist, Bruno Ganz, Karl Markovics

Festivali: Kan

Austrija 1939. Farmer Franc Jagerštater odbija da ode da se bori za naciste nakon što je Nemačka anektirala Austriju. Vlast ga označi kao dezertera i on beži. U vrtlogu rata Franc se trudi da ostane dosledan svojim idealima ali i da zaštiti svoju porodicu.

Cena ulaznice 400 dinara.

Radno vreme blagajne od 11.00 do 22.00.

 

Loading...