ONLINE KONSULTACIJE (umetnost u doba izolacije) sa Anom Nedeljković

04.04.2020., 17:00

ONLINE KONSULTACIJE
(umetnost u doba izolacije)
subotom i nedeljom od 17 do 20.00, tokom aprila

Program je namenjen mladima od 15 do 25 godina

Pozdrav svim učesnicima KCB radionica!

Nadam se da ste vi i svi oko vas dobro u ovoj objektivno komplikovanoj i nadrealnoj situaciji.
Izolacija kod kuće (osim sto je neophodna) sigurno nije preterano zabavna, ali ako pokušamo da gledamo sa pozitivne strane, ođednom se pojavilo slobodno vreme koje možete da posvetite umetnosti, razvoju kreativnosti i sopstvenom usavršavanju…

Ja sam tu da pomognem koliko mogu!

Dakle, subotom i nedeljom (držimo se ustaljenih termina) od 17.00 do 20.00 (tada ste verovatno kod kuće, čak i ako imate psa…) na raspolagnju sam vam preko Skype-a za konsultacije. Gledam vaše crteže, skice, fotke, tekstove, uspele i neuspele eksperimente, diskutujemo i pokušavam da pomognem da svoje kreativne ideje razvijete i realizujete (kao i na radionicama).

Konsultacije možete da zakažete pojedinačno ili u manjim grupama. Planirani termini su po 40 minuta.

Konkretnije, dobrodošli su svi zainteresovani, a posebno:

A)
oni koji imaju (početnu) ideju za neki umetnički rad – crtež, slika, fotografija, animirani film, kratki film i slično..ili bi želeli da imaju početnu ideju. Nije neophodno da imate bilo šta nacrtano, napisano, samo dobru volju. Naravno, ako već imate nešto za početak, biće korisno.
Ideju bismo razvijali od vikenda do vikenda, a kada se „sve ovo“ završi, plan je da u KCB-u napravimo jednu ozbiljnu izložbu, a možemo da snimamo i film.
(podsetnik: komplikovani istorijski trenuci uvek su inspirativni za umetnost)

B)
ako su nekome potrebne konsultacije oko već postojećih radova (crteži za prijemni, animirani film na kome neko radi i sl.)

Prijavljivanje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWZ1n8fLyAHsXYwIylU0DnvgP_xoDoZb51Sp-pY1ARyQg0gw/viewform
Popunite formular (ime i prezime, mejl adresa i skype nalog), nakon čega vam termin i dalja uputstva stižu na mejl.

Moja biografija (za svaki slučaj, da se vidi u šta se razumem, u šta ne) je u nastavku.

Iskoristite vreme kreativno i vidimo se uskoro! Za početak, online…

___________________________

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se vizuelnom umetnošću (crtež, instalacije, animirani film) i edukacijom. Od 2013. godine u Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe čiji je poseban fokus na popularizaciji savremene vizuelne umetnosti i autorskog filma.
Njen prvi animirani film Rabbitland (2013, u saradnji sa Nikolom Majdakom Jr.) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i , kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na novom animiranom filmu O novcu i sreći, a pored autorske animacije, u okviru Rabbitland studija realizuje i brojne komercijalne animirane projekte

Loading...