Konkurs za učešće u programu ARTEDU RADIONICA 2020

24.06.2020-05.07.2020, 12:00

Konkurs za učešće u programu
ARTEDU RADIONICA 2020
Od ideje do realizacije umetničkog rada

Mesto: Kulturni centar Beograda (ili po potrebi online)
Vreme: jul, avgust, septembar 2020.

Poseban program, za posebnu godinu!
Umetnost je super način da objasnimo ovu godinu i svet u kome živimo.  Ukoliko imaš između 15 i 21 godinu, interesuje te vizuelna umetnost, imaš ideju za umetnički rad i želiš da ga predstaviš na izložbi u Kulturnom centru Beograda – Artedu je program za tebe.
Program se sastoji od mentorskog rada, sastanaka u manjim grupama, produkcije radova i završne izložbe. Cilj programa je da unaprediš svoj rad i naučiš nešto više o aktuelnoj savremenoj umetnosti i predstaviš rad na izložbi zakazanoj za septembar u Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograda.
Program vodi vizuelna umetnica Ana Nedeljković sa saradnicima, a svi troškovi produkcije radova su pokriveni (materijali i angažovanje saradnika).

Kada?
Subotom od 12.00 do 15.00 tokom jula i avgusta bavimo se razradom vaših ideja kroz individualni/rad u manjim grupama sa mentorom i dodatne konsultacije sa saradnicima za pojedinačne umetničke oblasti. Naravno, to ne znači da je neophodno da budete u Beogradu svake subote tokom jula i avgusta, možemo da se viđamo ređe ili češće (uživo ili online) – zavisno od vaših mogućnosti i potreba. Moguća je promena termina kao i zakazivanje dodatnih termina.

Uslovi konkursa?
Program je otvoren za mlade uzrasta od 15 do 21 godinu koji žele da realizuju radove u različitim medijima: crtež, slika, fotografija, strip, animacija, video rad i drugi mediji za koje smatrate da su adekvatni za vaš rad i mogu da se predstave u galerijskom prostoru  (fleksibilni smo, ali nismo u mogućnosti da vas podržimo u snimanju dugometražnih filmova ili izradi zlatnih skulptura u natprirodnoj velični J ). Program nije namenjen studentima završnih godina umetničkih fakulteta, odnosno profesionalnim umetnicima – diplomiranim i skoro pa diplomiranim.

Za prijavu je potrebno na mejl arteduradionice@gmail.com poslati:
-ime, prezime, godište, škola, razred a za studente fakultet, godina
-mejl adresa, broj mobilnog
-kratko motivaciono pismo – maksimum jedna A4 strana na kojoj predstavljate svoju ideju; nema potrebe da danima pišete savršeno motivaciono pismo, dovoljno je par „normalnih“ rečenica gde se vidi šta želite da radite i zbog čega
-vizuelni materijal – minimum 5 fotografija dosadašnjih radova i/ili skica rada koji želite da uradite, odnosno u slučaju da se konkuriše za animaciju ili video rad odgovarajući video materijal; zapravo, slobodno pošaljite vizuelni materijal za koji mislite da vas najbolje predstavlja.

Broj učesnika je ograničen na maksimalno 10.
Rok za prijavu: 5. jul 2020.
…………………………………..
Ko je Ana Nedeljković?
Ana Nedeljković  diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se vizuelnom umetnošću (crtež, instalacije, animirani film) i edukacijom. Od 2013. godine u Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe čiji je poseban fokus na popularizaciji savremene vizuelne umetnosti i autorskog filma.
Njen prvi animirani film „Rabbitland“ (2013, u saradnji sa Nikolom Majdakom Jr.) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i Sundance , kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“, a pored autorske animacije, u okviru Rabbtiland Studia realizuje i brojne komercijalne animirane projekte

………..

Program se realizuje u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda.

Tokom trajanja programa, Kulturni centar Beograda će preduzeti sve potrebne mere zaštite u skladu sa važećim propisima za okupljanje u zatvorenim prostorima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...