Конкурс за учешће у програму АРТЕДУ РАДИОНИЦА 2020

24.06.2020-05.07.2020, 12:00

Конкурс за учешће у програму
АРТЕДУ РАДИОНИЦА 2020
Од идеје до реализације уметничког рада

Место: Културни центар Београда (или по потреби online)
Време: јул, август, септембар 2020.

Посебан програм, за посебну годину!
Уметност је супер начин да објаснимо ову годину и свет у коме живимо.  Уколико имаш између 15 и 21 годину, интересује те визуелна уметност, имаш идеју за уметнички рад и желиш да га представиш на изложби у Културном центру Београда – Артеду је програм за тебе.
Програм се састоји од менторског рада, састанака у мањим групама, продукције радова и завршне изложбе. Циљ програма је да унапредиш свој рад и научиш нешто више о актуелној савременој уметности и представиш рад на изложби заказаној за септембар у Филмској галерији Културног центра Београда.
Програм води визуелна уметница Ана Недељковић са сарадницима, а сви трошкови продукције радова су покривени (материјали и ангажовање сарадника).

Када?
Суботом од 12.00 до 15.00 током јула и августа бавимо се разрадом ваших идеја кроз индивидуални/рад у мањим групама са ментором и додатне консултације са сарадницима за појединачне уметничке области. Наравно, то не значи да је неопходно да будете у Београду сваке суботе током јула и августа, можемо да се виђамо ређе или чешће (уживо или online) – зависно од ваших могућности и потреба. Могућа је промена термина као и заказивање додатних термина.

Услови конкурса?
Програм је отворен за младе узраста од 15 до 21 годину који желе да реализују радове у различитим медијима: цртеж, слика, фотографија, стрип, анимација, видео рад и други медији за које сматрате да су адекватни за ваш рад и могу да се представе у галеријском простору  (флексибилни смо, али нисмо у могућности да вас подржимо у снимању дугометражних филмова или изради златних скулптура у натприродној велични J ). Програм није намењен студентима завршних година уметничких факултета, односно професионалним уметницима – дипломираним и скоро па дипломираним.

За пријаву је потребно на мејл arteduradionice@gmail.com послати:
-име, презиме, годиште, школа, разред а за студенте факултет, година
-мејл адреса, број мобилног
-кратко мотивационо писмо – максимум једна А4 страна на којој представљате своју идеју; нема потребе да данима пишете савршено мотивационо писмо, довољно је пар „нормалних“ реченица где се види шта желите да радите и због чега
-визуелни материјал – минимум 5 фотографија досадашњих радова и/или скица рада који желите да урадите, односно у случају да се конкурише за анимацију или видео рад одговарајући видео материјал; заправо, слободно пошаљите визуелни материјал за који мислите да вас најбоље представља.

Број учесника је ограничен на максимално 10.
Рок за пријаву: 5. јул 2020.
…………………………………..
Ко је Ана Недељковић?
Ана Недељковић  дипломирала је и докторирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се визуелном уметношћу (цртеж, инсталације, анимирани филм) и едукацијом. Од 2013. године у Културном центру Београда уређује и води едукативне програме чији је посебан фокус на популаризацији савремене визуелне уметности и ауторског филма.
Њен први анимирани филм „Rabbitland“ (2013, у сарадњи са Николом Мајдаком Јр.) на Берлиналу је награђен Кристалним медведом, приказан је на преко сто фестивала широм света, а освојио је и бројне друге награде. Њихов други заједнички филм “Непутовања” (2018) такође је приказан на бројним фестивалима укључујучи Берлинале, Annecy и Sundance , квалификован је за Оскара и номинован за Annie награду. Тренутно раде на новом анимираном филму „О новцу и срећи“, а поред ауторске анимације, у оквиру Rabbtiland Studia реализује и бројне комерцијалне анимиране пројекте

………..

Програм се реализује у оквиру едукативних програма Културног центра Београда.

Током трајања програма, Културни центар Београда ће предузети све потребне мере заштите у складу са важећим прописима за окупљање у затвореним просторима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...