Muzika kao pokretač plesnog i slikarskog pokreta

19.06.2020., 20:00

Muzika kao pokretač plesnog i slikarskog pokreta

Kulturni centar Beograda ovog vikenda započinje letnji ciklus programa Muzika trga, organizujući koncerte na otvorenom u duhu Svetskog dana muzike (Fête de la musique).

Na novom mestu, platou koji će postati novi umetnički prostor i beogradska letnja scena, Platou kod stepeništa ispod Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici, y petak, 19. juna u 20 časova, u susret Svetskom danu muzike, nastupiće mladi džez muzičari koji čine Vokalni kvartet MING.

Prvi događaj u novom umetničkom kutku grada je performans Muzika kao pokretač plesnog i slikarskog pokreta i ujedninjuje muziku, ples i likovnu umetnost. Ovom prilikom Vokalnom kvartetu MING pridružuju se studenti Instituta za umetničku igru sa atraktivnim plesom koji je sa njima pripremio profesor i koreograf Ognjen Vučinić, kao i mladi slikari koji će zabeležiti svoje impresije na platnu.

Trajanje događaja: 45 min.

Biografija ansambla:
Vokalni kvartet MING osnovan je 2018. godine u Beogradu, a rad sastava probuđen je inicijativom mlade pijanistkinje Nevene Pejčić koja je okupila raspevanu četvorku, kreirala koncept inspirisan zvukom 60ih i 70ih u Americi, a onda dovela pojačanje u vidu ritam sekcije. Tako je MING dobio svoj novi zvuk, kao vokalno-instrumentalni sastav. Na repertoaru benda su džez standardi u originalnim aranžmanima kao i zlatne numere u autentičnom stilu poznatih kompozitora i aranžera.

Milica Dobrić – vokal

Ivana Dimitrijević – vokal

Nataša Pejčić – vokal

Gorica Šutić – vokal

Nevena Pejčić – klavir i aranžmani

David Gegić – kontabas

Aleksa Milijanović – bubnjevi

 

Loading...