Музика као покретач плесног и сликарског покрета

19.06.2020., 20:00

Музика као покретач плесног и сликарског покрета

Културни центар Београда овог викенда започиње летњи циклус програма Музика трга, организујући концерте на отвореном у духу Светског дана музике (Fête de la musique).

На новом месту, платоу који ће постати нови уметнички простор и београдска летња сцена, Платоу код степеништа испод Бранковог моста у Карађорђевој улици, y петак, 19. јуна у 20 часова, у сусрет Светском дану музике, наступиће млади џез музичари који чине Вокални квартет МИНГ.

Први догађај у новом уметничком кутку града је перформанс Музика као покретач плесног и сликарског покрета и уједнињује музику, плес и ликовну уметност. Овом приликом Вокалном квартету МИНГ придружују се студенти Института за уметничку игру са атрактивним плесом који је са њима припремио професор и кореограф Огњен Вучинић, као и млади сликари који ће забележити своје импресије на платну.

Трајање догађаја: 45 мин.

Биографија ансамбла:
Вокални квартет МИНГ основан је 2018. године у Београду, а рад састава пробуђен је иницијативом младе пијанисткиње Невене Пејчић која је окупила распевану четворку, креирала концепт инспирисан звуком 60их и 70их у Америци, а онда довела појачање у виду ритам секције. Тако је МИНГ добио свој нови звук, као вокално-инструментални састав. На репертоару бенда су џез стандарди у оригиналним аранжманима као и златне нумере у аутентичном стилу познатих композитора и аранжера.

Милица Добрић – вокал

Ивана Димитријевић – вокал

Наташа Пејчић – вокал

Горица Шутић – вокал

Невена Пејчић – клавир и аранжмани

Давид Гегић – контабас

Алекса Милијановић – бубњеви

 

Loading...