Izložba fotografija FOTOGANK

06.07.2020., 12:00-20:00

Izložba fotografija FOTOGANK, Knez Mihailova, Beograd, 6. 7. – 10. 7. 2020.

Fotogank je grupa poznatih slovenačkih fotografa, koji su za vreme vandrednog stanja prouzrokovanog virusom kovid-19 i činjenice da su galerije i muzeji bili zatvoreni za publiku, odlučili da fotografije projektuju iz svojih stanova na fasade susednih zgrada.

Na inicijativu i u organizaciji Ambasade Slovenije u Beogradu, Fotogank će moći da vidi u publika u Beogradu u periodu od 6. do 10. jula, svake večeri od 21.00 do 22.00 na fasadi zgrade bivše Robne kuće u Knez Mihailovoj 5.

Prema rečima Damjana Berganta, novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije u Republici Srbiji, ideja da se ova izložba organizuje je da se barem na kratko pažnja javnosti preusmeri na umetnost. Kroz kulturu, njene različite segmente, pa tako i kroz fotografiju trebalo bi da se borimo za bolju budućnost svih nas i verujem da ćemo u tome i uspeti, navodi Bergant.

Autori radova na izložbi na otvorenom su: Asiana Jurca Avci, Luka Cjuha, Vanja Bučan, Simon Chang, Jošt Dolinšek, Jošt Franko, Katja Goljat, Cirl Jazbec, Jurij Korenjak, Robert Marin , Jure Matičič, Dejan Mijović, Nik Erik Neubauer, Marisa Popovič, Boštjan Pucelj, Lucija Rosc, Matjaž Rušt, Klemen Skubic, Matjaž Tančič, Ana Zibelnik, Manja Zore i ekipa fotografa Fotosfera.

Izložba na otvorenom će trajati od ponedeljka 6. 7. do petka 10. 7. 2020. u vremenskom periodu od 21 do 22 časa, a realizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda.

 

Loading...