Изложба фотографија ФОТОГАНК

06.07.2020., 12:00-20:00

Изложба фотографија ФОТОГАНК, Кнез Михаилова, Београд, 6. 7. – 10. 7. 2020.

Фотоганк је група познатих словеначких фотографа, који су за време вандредног стања проузрокованог вирусом ковид-19 и чињенице да су галерије и музеји били затворени за публику, одлучили да фотографије пројектују из својих станова на фасаде суседних зграда.

На иницијативу и у организацији Амбасаде Словеније у Београду, Фотоганк ће моћи да види у публика у Београду у периоду од 6. до 10. јула, сваке вечери од 21.00 до 22.00 на фасади зграде бивше Робне куће у Кнез Михаиловој 5.

Према речима Дамјана Берганта, новоименованог амбасадора Републике Словеније у Републици Србији, идеја да се ова изложба организује је да се барем на кратко пажња јавности преусмери на уметност. Кроз културу, њене различите сегменте, па тако и кроз фотографију требало би да се боримо за бољу будућност свих нас и верујем да ћемо у томе и успети, наводи Бергант.

Аутори радова на изложби на отвореном су: Асиана Јурца Авци, Лука Цјуха, Вања Бучан, Симон Цханг, Јошт Долиншек, Јошт Франко, Катја Гољат, Цирл Јазбец, Јуриј Корењак, Роберт Марин , Јуре Матичич, Дејан Мијовић, Ник Ерик Неубауер, Мариса Попович, Боштјан Пуцељ, Луција Росц, Матјаж Рушт, Клемен Скубиц, Матјаж Танчич, Ана Зибелник, Мања Зоре и екипа фотографа Фотосфера.

Изложба на отвореном ће трајати од понедељка 6. 7. до петка 10. 7. 2020. у временском периоду од 21 до 22 часа, а реализује се у сарадњи са Културним центром Београда.

 

Loading...