Rezultati konkurs za učešće u programu ARTEDU RADIONICA 2020

15.07.2020., 09:00

Rezultati konkurs za učešće u programu
ARTEDU RADIONICA 2020
Od ideje do realizacije umetničkog rada
Mesto: Kulturni centar Beograda (ili po potrebi online)
Vreme: jul, avgust, septembar 2020.

Učesnici radionice Artedu 2020 izabrani na konkursu su:

Aleksa Avramović
Aleksa Mojsić
Andrej Tomin 
Andrijana Stefanović
Darija Jevtić 
Kristina Milosavljević
Katarina Ninković
Luka Mihailović
Nina Vulović
Sara Bogdanov

Poseban program, za posebnu godinu!
Umetnost je super način da objasnimo ovu godinu i svet u kome živimo.  Ukoliko imaš između 15 i 21 godinu, interesuje te vizuelna umetnost, imaš ideju za umetnički rad i želiš da ga predstaviš na izložbi u Kulturnom centru Beograda – Artedu je program za tebe.
Program se sastoji od mentorskog rada, sastanaka u manjim grupama, produkcije radova i završne izložbe. Cilj programa je da unaprediš svoj rad i naučiš nešto više o aktuelnoj savremenoj umetnosti i predstaviš rad na izložbi zakazanoj za septembar u Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograda.
Program vodi vizuelna umetnica Ana Nedeljković sa saradnicima, a svi troškovi produkcije radova su pokriveni (materijali i angažovanje saradnika).
Kada?
Subotom od 12.00 do 15.00 tokom jula i avgusta bavimo se razradom vaših ideja kroz individualni/rad u manjim grupama sa mentorom i dodatne konsultacije sa saradnicima za pojedinačne umetničke oblasti. Naravno, to ne znači da je neophodno da budete u Beogradu svake subote tokom jula i avgusta, možemo da se viđamo ređe ili češće (uživo ili online) – zavisno od vaših mogućnosti i potreba. Moguća je promena termina kao i zakazivanje dodatnih termina.

Ko je Ana Nedeljković?
Ana Nedeljković diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se vizuelnom umetnošću (crtež, instalacije, animirani film) i edukacijom. Od 2013. godine u Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe čiji je poseban fokus na popularizaciji savremene vizuelne umetnosti i autorskog filma.
Njen prvi animirani film „Rabbitland“ (2013, u saradnji sa Nikolom Majdakom Jr.) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i Sundance , kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“, a pored autorske animacije, u okviru Rabbitland Studia realizuje i brojne komercijalne animirane projekte
………..
Program se realizuje u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda.
Tokom trajanja programa, Kulturni centar Beograda će preduzeti sve potrebne mere zaštite u skladu sa važećim propisima za okupljanje u zatvorenim prostorima.

Loading...