Резултати конкурс за учешће у програму АРТЕДУ РАДИОНИЦА 2020

15.07.2020., 09:00

Резултати конкурс за учешће у програму
АРТЕДУ РАДИОНИЦА 2020
Од идеје до реализације уметничког рада
Место: Културни центар Београда (или по потреби online)
Време: јул, август, септембар 2020.

Учесници радионице Артеду 2020 изабрани на конкурсу су:

Алекса Аврамовић
Алекса Мојсић
Андреј Томин 
Андријана Стефановић
Дарија Јевтић 
Кристина Милосављевић
Катарина Нинковић
Лука Михаиловић
Нина Вуловић
Сара Богданов

Посебан програм, за посебну годину!
Уметност је супер начин да објаснимо ову годину и свет у коме живимо.  Уколико имаш између 15 и 21 годину, интересује те визуелна уметност, имаш идеју за уметнички рад и желиш да га представиш на изложби у Културном центру Београда – Артеду је програм за тебе.
Програм се састоји од менторског рада, састанака у мањим групама, продукције радова и завршне изложбе. Циљ програма је да унапредиш свој рад и научиш нешто више о актуелној савременој уметности и представиш рад на изложби заказаној за септембар у Филмској галерији Културног центра Београда.
Програм води визуелна уметница Ана Недељковић са сарадницима, а сви трошкови продукције радова су покривени (материјали и ангажовање сарадника).
Када?
Суботом од 12.00 до 15.00 током јула и августа бавимо се разрадом ваших идеја кроз индивидуални/рад у мањим групама са ментором и додатне консултације са сарадницима за појединачне уметничке области. Наравно, то не значи да је неопходно да будете у Београду сваке суботе током јула и августа, можемо да се виђамо ређе или чешће (уживо или онлине) – зависно од ваших могућности и потреба. Могућа је промена термина као и заказивање додатних термина.

Ко је Ана Недељковић?
Ана Недељковић дипломирала је и докторирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се визуелном уметношћу (цртеж, инсталације, анимирани филм) и едукацијом. Од 2013. године у Културном центру Београда уређује и води едукативне програме чији је посебан фокус на популаризацији савремене визуелне уметности и ауторског филма.
Њен први анимирани филм „Rabbitland“ (2013, у сарадњи са Николом Мајдаком Јр.) на Берлиналу је награђен Кристалним медведом, приказан је на преко сто фестивала широм света, а освојио је и бројне друге награде. Њихов други заједнички филм “Непутовања” (2018) такође је приказан на бројним фестивалима укључујучи Берлинале, Аnnecy и Sundance , квалификован је за Оскара и номинован за Annie награду. Тренутно раде на новом анимираном филму „О новцу и срећи“, а поред ауторске анимације, у оквиру Rabbitland Studia реализује и бројне комерцијалне анимиране пројекте
………..
Програм се реализује у оквиру едукативних програма Културног центра Београда.
Током трајања програма, Културни центар Београда ће предузети све потребне мере заштите у складу са важећим прописима за окупљање у затвореним просторима.

Loading...