Autorsko-kustoski razgovor uz izložbu SEKVENCE ISTINE I OBMANE Vanje Bučan

15.09.2020., 19:00

Autorsko-kustoski razgovor uz izložbu
SEKVENCE ISTINE I OBMANE
Vanje Bučan

Utorak, 15. 9. 2020. u 19.00
uživo u Galeriji Artget i preko Zoom-a
Učestvuju: Vanja Bučan i Aleksandar Kostić, umetnički direktor Galerije Artget u 2020.

https://us04web.zoom.us/j/77730451162?pwd=aVFJamkyNHRtS2dMSndQSE9KRTljdz09 

Vanja Bučan je nagrađivana slovenačka fotografkinja koja je upravo pre otvaranja ove izložbe proglašena jednom od 10 dobitnika/ca prestižne međunarodne nagrade  48 LensCulture Critics’ Choice Award 2020 za seriju Betonski cvetovi.

Izložba pred nama obuhvata fotografije iz četiri serije: Sekvence istine i obmane, Tražeći Sadika, Betonski cvetovi i Bestiarij.

O njenom opusu u kome dominiraju režirane fotografije i vrlo često se odnose na intrigantan i složen odnos čoveka i prirode, kao i o nagradi koju joj je među velikim brojem fotografa iz više od 150 zemalja dodelio žiri uticajnih stručnjaka koji svakodnevno rade sa fotografijom u mnoštvu različitih područja, kao što su mediji, likovna umetnost, izdavanje knjiga, muzeji, aukcijske kuće, festivali, časopisi, veb stranice, brendiranje, biće reči u ovom razgovoru.

Vanja Bučan, koja sada živi i radi u Berlinu, diplomirala je na Kraljevskoj akademiji likovnih umetnosti u Hagu, na odseku dokumentarne fotografije. Posle studija se udaljila od dokumentarnog žanra u užem smislu i usredsredila na insceniranu fotografiju. Pre nego što je postala profesionalna fotografkinja studirala je sociologiju na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani i aktivno učestvovala u ekološkom aktivizmu, što se jasno vidi u njenom umetničkom delu. Ona shvata fotografiju kao otvoreni medij, teren na kom može slobodno da izražava svoja gledišta i kritiku društva.

Više o autorki i izložbi možete pročitati ovde.

Predviđen broj mesta za publiku u Galeriji Artget je 25.

Molimo učesnike koji budu pratili razgovor preko Zoom aplikacije, da isključe mikrofone dok voditelj razgovora ne pozove učesnike da se pridruže.

Izložba je otvorena do 1.10.2020.

Loading...