БИНА & ПЛАТФОРМА БУДУЋНОСТ АРХИТЕКТУРЕ / Разговори о граду – Urban Talks / Мај – Октобар 2020 Програм Креативна Европа (2018/2021)

26.09.2020., 19:00

БИНА & ПЛАТФОРМА БУДУЋНОСТ АРХИТЕКТУРЕ / Разговори о граду – Urban Talks / Мај – Октобар 2020
Програм Креативна Европа (2018/2021)

Разговори о граду 3 / Урбан Талк 3 – Простори за децу
БИНА и Божидарац Дигитал вас позивају на Урбан Талк 3 Простори за децу у суботу 26.септембра, у 19 часова.

Пожељна је пријава на линку овде.
Online – Божидарац Дигитал
Трајање: 120мин
Језик: енглески

Учесници панела ће дискутовати о томе на који начин као дизајнери, архитекте и едукатори дизајнирају просторе за децу. Зашто је партиципативни процес у њиховом раду важан и да ли је заправо одрживи, успешан, „здрав” град – град по мери детата. Да ли водећи бригу о дечијим потребама, решавамо и остале изазове и потребе свих грађана у планирању савременог града?
Разговор воде: Даница Јововић Продановић и Татјана Вукосављевић, БИНА тим

Учесници:
Iza Rutkowska, Вроцлав / ПО / izarutkowska.com
Стефан Радошевић, Лука Вишњић – АΔА O:TVORENO, Београд / РС / ada-otvoreno.wixsite.com/home
Тијана Јовановић Петровић – Kid Hub, Београд / РС / kidhub.rs
Музеј науке и технике, Београд / РС / muzejnt.rs

За више о Urban Talk догађају погледајте Urban Talks календар.

=====================
Платформа „Будућност архитектуре“ окупља 26 институција и организација из 22 европске земље, са намером да представи визије будућности архитектуре из перспективе генерације професионалаца који тек ступају на сцену и који ће бити одговорни за будућност грађене средине у којој ћемо живети. Намера платформе је да рад изабраних аутора представи у што већем броју земаља и тако омогући успостављање нових контаката и облика сарадње са изабраним ауторима и између организација-чланица платформе.

У оквиру платформе „Будућност архитектуре“, Изложба Енергетске тачке Београда – БИНА 2016 се бавила неуралгичним тачкама града Београда, покушавајући да мапира места којима су потребне нова енергија и намена. Конференција Предграђа Београда – Замисли будућност – БИНА 2017 у фокусу је имала будућност рубних општина Београда. BUS STOP FACELIFT – БИНА 2018, иде корак даље, од општег ка посебном, и бира се једно предграђе – ЛЕДИНЕ и реализује реконструкција постојећих аустобуских стајалишта. Urban Talks – БИНА 2020 организује пет независних разговора о граду, у Београду, Новом Саду и Нишу.

http://www.bina.rs/

Loading...