Концерт „Добре вибрације“

28.09.2020., 20:00

Последњег понедељка у септембру наступиће гошће из Бањалуке, флаутисткиња Соња Чуле, професорка на Академији умејтности у Бањалуци, и пијанисткиња Јована Бранковић. Њихов програм Добре вибрације обухвата познате композиције за флауту од 18. века до данас.

Према одлуци Владе Републике Србије којом се дозвољава одржавање културних догађаја уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, уз извођача и организаторе, предвиђен број места за публику у Галерији Артгет је 25.
Због овако ограниченог броја, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу lidija.maric@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта (понедељак, 28. септембар) у 12 сати или док се места не попуне.

Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на youtube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због органичења.

Програм:
Карл Филип Емануел Бах
Први став Концерта за флауту и оркестар у де–молу
I Allegro

Отар Тактакишвили
Соната за флауту и клавир
Allegro Cantabile
Aria- Moderato con moto
Allegro scherzando

Клод Дебиси
Месечина из Бергамске свите за клавир соло

Роберт Дик
Lookout за флауту соло

Ијан Кларк
Hypnosis за флауту и клавир

Франц Доплер
Мађарска фантазија за флауту и клавир

Биографије:
Соња Чуле (Загреб, 1980) музичко образовање је започела у Бањој Луци, а наставила у Београду у МШ Јосип Славенски, у класи Љубомира Димитријевића. Током школовања је наступала као камерни и соло извођач и постигла запажене резултате на неколико републичких и међународних такмичења, од којих се издваја Специјална награда на Такмичењу ученика музичких и балетских школа Југославије одржаном у Котору. На одсеку за флауту Академије умјетности у Бањалуци, дипломирала је 2007. године и магистрирала 2012. године у класи Лауре Леваи-Аксин. Похађала је предавање и курсеве признатих европских педагога. Активни је полазник мајсторског курса Норберта Гирлингера из Аустрије. Као један од водећих младих флаутиста БиХ, у сарадњи са Америчко-босанском културном фондацијом из Сарајева, 2008. године је наступила са неколицином младих музичара из Сарајева на концерту у Карнеги холу у Њујорку. Стални је учесник манифестација као што су Дани Владе С. Милошевића и  Светски дан музике. Са колегама са Академије умјетности премијерно је извела дело Џез свита за флауту, клавир, контрабас и бубњеве Клода Болинга  у Бањој Луци и Прњавору. Као камерни и соло извођач наступала је у Бањалуци (Бански двор,  Музеј савремене умјетности – Бања Лука), Београду (Задужбина Илије М. Коларца, Библиотека града, Галерија Артгет), Градишки, Прњавору, Приједору, Бијељини, Фочи, Новом Саду и Њујорку. Као наставник флауте је радила у Музичкој школи у Прњавору, МШ Опус у Бањој Луци, а тренутно је запослена на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, на месту професора главног предмета – флаута, у звању ванредног професора.

Јована Бранковић (1994) је стекла основно и средње музичко образовање у МШ Владо Милошевић у Бањој Луци, у класи проф. Бранке Кузмановић. Дипломирала је 2018. године на Академији умјетности у Бањој Луци, на Одсеку за клавир, у класи проф. Сњежане Поповић-Вулета. Тренутно је на мастер студијама на Универзитету у Источном Сарајеву у класи проф. Зорана Јанчића. Током студија се усавршавала на мајсторским курсевима код Александра Сердара, Александра Милошевића, Александра Папара (Италија) и Биљане Јакшић-Радовановић. Као солиста и члан камерних састава наступила је на различитим манифестацијама, концертима студената и такмичењима. Члан је камерних састава Јодезо (две флауте и клавир) и Стедајо (клавирски дуо) са којима је освојила бројне међународне награде у Италији, Македонији и Србији. Тренутно је запослена као професор клавира у МШ Владо Милошевић у Бањој Луци.

Подсећамо да током боравка у Културном центру Београда, посетиоци треба да се придржавају свих превентивних мера, као што су ношење заштитне маске и одржавање међусобног растојања од најмање једног и по метра између два лица.

Loading...