Октобарски салон – Београдско бијенале одлаже се за 2021. годину

24.09.2020., 14:53

Отварање 58. Октобарског салона – Београдског бијенала, једне од најважнијих манифестација из области савремене визуелне уметности на Балкану, претходно заказано за 16. октобар ове године, одлаже се због актуелне пандемије изазване вирусом Covid-19 и биће реализовано током летњег периода 2021. године.

Изложба под називом „Сањари” коју су осмислили Иларија Марота и Андреа Баћин, кустоски пар из Италије, у ревидираном издању за 2021. годину представиће радове преко 50 уметника из целога света.

Нови датуми и простори у којима ће се реализовати изложба биће објављени у наредном периоду.

Поновно одлагање Салона последица је актуелне пандемије изазване вирусом Цовид-19 и отежаног планирања и реализације међународних догађаја услед увођења нових мера понашања, као и сталних промена када је реч о условима путовања и општој здравственој ситуацији у појединим земљама. На препоруку Града Београда и одлуком Секретаријата за културу, манифестација 58. Октобарски салон – Београдско бијенале одложена је за 2021. годину.

Културни центар Београда, организатор манифестације и кустоси – Иларија Марота и Андреа Баћин, и поред отежаних околности у којима се организује 58. Октобарски салон – Београдско бијенале, верују да је одлука о одлагању ове манифестације за наредну годину најбоље решење када је реч о безбедности уметника, аутора, сарадника и публике, али и презентације радова и успеха изложбе.

Узимајући у обзир сву специфичност актуелног времена, изложба 58. Октобарског салона – Београдског бијенала, „Сањари” биће реализована у “освеженој” верзији током идуће године.

Loading...