Резултати конкурса за излагачку сезону 2021. у галерији Podroom КЦБ-а

15.09.2020., 12:00-20:00

На основу мањег броја пристиглих предлога на јавном међународном конкурсу за излагање у галерији Podroom у односу на досадашње године (39), савет који је радио у саставу Бранка Бенчић, историчарка уметности и новоименована директорка Музеја модерне и суврeмене умјетности у Ријеци, Ибро Хасановић, визуелни уметник и Зорана Ђаковић Минити, помоћник директора за програме КЦБ-а одабрао је изложбене пројекте следећих аутора и ауторки који ће бити реализовани током 2021. године:

Мика Танила, Игор Грубић, Катарина Петровић, Тања Остојић, Изванредни Боб и Ева Котаткова/Доминик Ланг

С обзиром на одлагање појединих изложби планираних за текућу годину као и померање реализације 58. Октобарског салона – Београдског бијенала, који ће током 2021. године бити делом представљен и у галеријама КЦБ-а и, укупни број изложбених термина за редовни годишњи програм у галерији Podroom је знатно умањен.

Реч је о самосталним пројектима који су настајали на основу дугогодишњег рада, истраживања и бављења специфичним темама, а који се баве односом документарног и експерименталног, реалног и имагинативног, моћи и угрожености, миграцијама као и различитим перспективама сагледавања и феноменима деведесетих у земљама бивше Југославије. Кроз директну сарадњу са већ реномираним ауторима из земље и иностранства, који имају дуго искуство рада на светској ликовној сцени,  али и оних који су на почетку професионалне каријере и подразумевају продукцију нових радова , у програмима који прате изложбе биће отворено и питање улоге галеријског простора у актуелном времену.

Изложбени пројекти дугогодишње сарадње са галеријом Вајтчапел из Лондона, Међународни филм уметника (Artists’s Film International) и удружењем Viva Comix биће реализовани почетком наредне излагачке сезоне.

Захваљујемо се свима који су послали предлоге, жао нам је да није могло бити више термина и честитамо онима чији су предлози одабрани.

Loading...