20. Međunarodni festival „Dani orgulja – Dies organorum“: KONCERT ZA DECU

18.10.2020., 13:00

Orguljašica Višnja Dimitrijević i muzičari okupljeni na projektu Baby Artish odabrali su program kojim će najmlađu publiku upoznati sa zvukom orgulja na zabavan način.

Nedelja, 18. oktobar u 13.00
Katedrala Blažene Djevice Marije

Orgulje u Artiš labu
– koncert za decu uzrasta od 3 do 6 godina –
VIŠNJA DIMITRIJEVIĆ, orgulje i BABY ARTISH tim

Neposredna atmosfera kao i ohrabrivanje dece na interakciju sa muzikom je ono na čemu na svojim koncertima za najmlađe insistiraju mladi muzičari okupljeni u udruženju Artysh:lab. Njima se ovom prilikom pridružuje orguljašica Višnja Dimitrijević. Zajedno pružaju priliku deci da na zabavan način upoznaju zvuk i izgled ovog velikog instrumenta.
Već petu godinu za redom koncert u ovom razigranom formatu obavezan je i važan deo programa festivala Dani orgulja. Svaki put ovaj događaj biva nezaboravno iskustvo kao za decu, tako i za organizatore i izvođače.

Svi kulturni događaji u Beogradu se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Katedrali Blažene Djevice Marije smanjen. Za koncert namenjen najmlađoj publici broj dece je ograničen na 20. Svako dete može imati samo jednog pratioca, za koga je nošenje maske obavezno.
Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na e-mail adresu zvrc@artysh.com.

Ove godine, ulaz u Katedralu Blažene Djevice Marije biće moguć iz ulice Internacionalnih brigada 66.


Biografija:
Višnja Dimitrijević (Beograd, 1989) svira klavir od svoje pete godine, a orgulje od četrnaeste. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekla u MŠ Stanković, na odsecima za klavir, teoriju, orgulje i solo-pevanje. Završila je Odsek za opštu muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu, nakon čega je upisala Odsek za orgulje. Trenutno je student i na doktorskim studijama na Odseku za muzičku teoriju.

Kao orguljašica se aktivno bavi koncertnom delatnošću kao solista, kamerni muzičar i korepetitor. Nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu. Na njenom repertoaru se nalaze dela svih epoha, ali posebnu naklonost izražava prema muzici XX veka. Bila je umetnički rukovodilac i dirigent ansambla Sv. Cecilija, pri Rimokatoličkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemun.
Bojana Dadić, violina
Stajka Rajić, voditeljka programa

Festival „Dani orgulja“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...