20. Међународни фестивал „Дани оргуља – Dies organorum“: КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦУ

18.10.2020., 13:00

Оргуљашица Вишња Димитријевић и музичари окупљени на пројекту Baby Artish одабрали су програм којим ће најмлађу публику упознати са звуком оргуља на забаван начин.

Недеља, 18. октобар у 13.00
Катедрала Блажене Дјевице Марије

Oргуље у Артиш лабу
– концерт за децу узраста од 3 до 6 година –
ВИШЊА ДИМИТРИЈЕВИЋ, оргуље и BABY ARTISH тим

Непосредна атмосфера као и охрабривање деце на интерaкцију са музиком је оно на чему на својим концертима за најмлађе инсистирају млади музичари окупљени у удружењу Artysh:lab. Њима се овом приликом придружује оргуљашица Вишња Димитријевић. Заједно пружају прилику деци да на забаван начин упознају звук и изглед овог великог инструмента.
Већ пету годину за редом концерт у овом разиграном формату обавезан је и важан део програма фестивала Дани оргуља. Сваки пут овај догађај бива незаборавно искуство као за децу, тако и за организаторе и извођаче.

Сви културни догађаји у Београду се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Катедрали Блажене Дјевице Марије смањен. За концерт намењен најмлађој публици број деце је ограничен на 20. Свако дете може имати само једног пратиоца, за кога је ношење маске обавезно.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом на е-mail адресу zvrc@artysh.com.

Ове године, улаз у Катедралу Блажене Дјевице Марије биће могућ из улице Интернационалних бригада 66.


Биографија:
Вишња Димитријевић (Београд, 1989) свира клавир од своје пете године, а оргуље од четрнаесте. Основно и средње музичко образовање је стекла у МШ Станковић, на одсецима за клавир, теорију, оргуље и соло-певање. Завршила је Одсек за општу музичку педагогију на ФМУ у Београду, након чега је уписала Одсек за оргуље. Тренутно је студент и на докторским студијама на Одсеку за музичку теорију.

Као оргуљашица се активно бави концертном делатношћу као солиста, камерни музичар и корепетитор. Наступала је на бројним концертима у земљи и иностранству. На њеном репертоару се налазе дела свих епоха, али посебну наклоност изражава према музици XX века. Била је уметнички руководилац и диригент ансамбла Св. Цецилија, при Римокатоличкој цркви Узнесења Блажене Дјевице Марије у Земун.
Бојана Дадић, виолина
Стајка Рајић, водитељка програма

Фестивал „Дани оргуља“ подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Loading...