АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ – ИДЕМО НАПОЉЕ

10.10.2020., 11:00

АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ – ИДЕМО НАПОЉЕ
Street-art шетња УМЕТНОСТ У ПРОЛАЗУ
Воде: Љиљана Радошевић и Александар Ђорђевић
Субота, 10. октобар у 11.00 сати
Место окупљања: Ликовна галерија КЦБ, Кнез Михаилова 6
Време трајања: око два сата

Због препоручених епидемиолошких мера за сузбијање ширења вируса КОВИД-19 број шетача је ограничен на 25.
Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на е-маил адресу jovana.radovanovic@kcb.rs или телефоном на 062 1072 909. Пријављивање је могуће до петка 9.10. у 12 сати.

УМЕТНОСТ У ПРОЛАЗУ

Ова шетња центром Београда има за циљ да вам приближи уметност графита и street-art-а као и да се осврне на значајну улогу коју у производњи ових уметничких израза имају архитектура и урбанизам. Сасвим је сигурно да нека од најзначајнијих уметничких дела XX века не би настала да се уметници нису нашли лицем у лице са небодерима, поџемном железницом и бетоном, великим, великим количинама бетона у свим облицима. Зато нам се придудружите у овој шетњи и откријте како графити и стреет арт изгледају када се посматрају из перспективе архитектуре у контексту.

Кретаћемо се познатим улицама: Сремска, Теразије, Чумићево сокаче, Нушићева, Цетињска, Кнез Милетина…. Упознаћемо рад уметника чудних имена: Dzef Rosa, Das Drogen, Grills, Oniro, Kaldea, QuamomJulieta XLF и Wuper-a. Откриваћемо једно посебно лице града од бетона и боја. Придружите нам се!

Програм се реализује у сарадњи са Street Art Walks Belgrade и Street Art Belgrade.

Фотограф: Александар Ђорђевић

Loading...