ARHITEKTURA U KONTEKSTU – IDEMO NAPOLJE

10.10.2020., 11:00

ARHITEKTURA U KONTEKSTU – IDEMO NAPOLJE
Street-art šetnja UMETNOST U PROLAZU
Vode: Ljiljana Radošević i Aleksandar Đorđević
Subota, 10. oktobar u 11.00 sati
Mesto okupljanja: Likovna galerija KCB, Knez Mihailova 6
Vreme trajanja: oko dva sata

Zbog preporučenih epidemioloških mera za suzbijanje širenja virusa KOVID-19 broj šetača je ograničen na 25.
Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na e-mail adresu jovana.radovanovic@kcb.rs ili telefonom na 062 1072 909. Prijavljivanje je moguće do petka 9.10. u 12 sati.

UMETNOST U PROLAZU

Ova šetnja centrom Beograda ima za cilj da vam približi umetnost grafita i street-art-a kao i da se osvrne na značajnu ulogu koju u proizvodnji ovih umetničkih izraza imaju arhitektura i urbanizam. Sasvim je sigurno da neka od najznačajnijih umetničkih dela XX veka ne bi nastala da se umetnici nisu našli licem u lice sa neboderima, podžemnom železnicom i betonom, velikim, velikim količinama betona u svim oblicima. Zato nam se pridudružite u ovoj šetnji i otkrijte kako grafiti i street art izgledaju kada se posmatraju iz perspektive arhitekture u kontekstu.

Kretaćemo se poznatim ulicama: Sremska, Terazije, Čumićevo sokače, Nušićeva, Cetinjska, Knez Miletina…. Upoznaćemo rad umetnika čudnih imena: Dzef Rosa, Das Drogen, Grills, Oniro, Kaldea, QuamomJulieta XLF i Wuper-a. Otkrivaćemo jedno posebno lice grada od betona i boja. Pridružite nam se!

Program se realizuje u saradnji sa Street Art Walks Belgrade i Street Art Belgrade.

Fotograf: Aleksandar Đorđević

Loading...