БИНA & ПЛATФOРMA БУДУЋНOСT AРХИTEКTУРE / Рaзгoвoри o грaду – Urban Talks / Maj – Oктoбaр 2020 Прoгрaм Крeaтивнa Eврoпa (2018/2021)

11.10.2020., 19:00

БИНA & ПЛATФOРMA БУДУЋНOСT AРХИTEКTУРE / Рaзгoвoри o грaду – Urban Talks / Maj – Oктoбaр 2020
Прoгрaм Крeaтивнa Eврoпa (2018/2021)

Urban Talk 5 – Креативна решења за ревитализацију напуштених простора
Недеља, 11.10.2020. у 19.00
Online – Божидарац Дигитал
Tрajaњe: 120мин
Jeзик: eнглeски

БИНА, ДаНС и Божидарац Дигитал вас позивају на Urban Talk 5 – Креативна решења за ревитализацију напуштених простора, 11. октобра у 19 часова.
Пожељна је пријава на линку овде.

Учеснице панела разговараће о теми ревитализације простора и о културним и друштвеним иновацијама, и да ли и какве везе има то једно са другим. Да ли су креативна решења добар начин за оживљавање запуштених простора града: сокака, тргова, објеката и других различитих простора… На које начине можемо обновити старе зграде и просторе града, а њиховом поновном употребом добити нове могућности и квалитете? Да ли очување културног наслеђа омогућава заједници да се суочи са сопственом историјом, да размисли о њеном значају? Неговање историјског наслеђа отвара могућност за спајање и повезивање различитих периода и стилова у архитектури становања и стваралаштва.

Разговор воде: Даница Јововић Продановић, БИНА и Виолета Стефановић, ДаНС

Учеснице:
Silvia Tagliazucchi, Federica Rocchi – AMIGDALA, Modena, / IT / amigdalaperiferico.wordpress.com
Миљана Зековић, Вишња Жугић – Ephemera Collective, Нови Сад / РС / http://ephemeracollective.org/
Маја Момиров – BAZA – платформа за просторне праксе, Нови Сад / РС / http://mismobaza.org/

За више о Urban Talk догађају  погледајте Urban Talk календар.

Платформа „Будућност архитектуре“ окупља 26 институција и организација из 22 европске земље, са намером да представи визије будућности архитектуре из перспективе генерације професионалаца који тек ступају на сцену и који ће бити одговорни за будућност грађене средине у којој ћемо живети. Намера платформе је да рад изабраних аутора представи у што већем броју земаља и тако омогући успостављање нових контаката и облика сарадње са изабраним ауторима и између организација-чланица платформе.

У оквиру платформе „Будућност архитектуре“, Изложба Енергетске тачке Београда – БИНА 2016 се бавила неуралгичним тачкама града Београда, покушавајући да мапира места којима су потребне нова енергија и намена. Конференција Предграђа Београда – Замисли будућност – БИНА 2017 у фокусу је имала будућност рубних општина Београда. BUS STOP FACELIFT – БИНА 2018, иде корак даље, од општег ка посебном, и бира се једно предграђе – ЛЕДИНЕ и реализује реконструкција постојећих аустобуских стајалишта.  – Urban Talk БИНА 2020 организује пет независних разговора о граду, у Београду, Новом Саду и Нишу.

http://www.bina.rs/

Loading...