IZLOŽBA ARTEDU RADIONICE 2020

25.10.2020-21.01.2021, 15:00

IZLOŽBA ARTEDU RADIONICE 2020

Kulturni centar Beograda
Filmska galerija
Kolarčeva 6

Otvaranje izložbe: nedelja, 25. oktobar od 15:00 do 17:00

Izložba je otvorena od 25. oktobra do 21. januara 2021.

Radno vreme galerije od 12:00 do 17:00.
Molimo posetioce da se pridržavaju svih aktuelnih mera zaštite u skladu sa važećim propisima za okupljanje u zatvorenim i otvorenim prostorima i da prilikom posete nose zaštitne maske.

Izlažu:

Aleksa Avramović
Aleksa Mojsić
Ana Milošev
Andrej Tomin
Andrijana Stefanović
Daria Jevtić
Iva Milojković
Katarina Ninković
Kristina Milosavljević
Luka Mihailović
Nada Tomić
Nina Vulović
Sara Bogdanov
Vukašin Lalović

Učesnci KCB filmske radionice:

Andrej Opsenica, Andreja Jevtić, Andrija Korlat, Elena Matić, Emilija Pavlović, Filip Penušliski, Irena Jepuranović, Milena Radivojević, Miljana Cvetanović, Una Stefanović

Autorka i voditeljka programa: Ana Nedeljković

Mentori saradnici: Milina Trišić, Miloš Tomić, Nikola Majdak, Mihajlo Dragaš

Asistentkinja: Milica Radumilo

Dizajn: Nataša Mihajlović

Ponosni smo da vam predstavimo izuzetne radove grupe odabranih mladih umetnika koji su od jula do oktobra učestvovali u Artedu radionici 2020!

Kroz crteže, fotografije, slike, printove i kratke filmove, polaznici na originalne načine predstavljaju teme za koje oni i njihova generacija smatraju da su bitne. Mladi umetnici nam govore o svetu koji ubrzano prelazi granicu izmedju stvarnog i digitalnog, subjektivnog i objektivnog, oni preispituju društvo u kome živimo i njegove sisteme vrednosti, grad, porodicu, prijatelje, pokušavaju da nađu način kako kroz umetnost predstaviti intimu. Oni na veoma ličan i emotivan način analiziraju svet, kako bi uspeli da definišu svoju poziciju u ovom specifičnom vremenu.

Artedu radionica je program namenjen mladima od 15 do 22 godine i održava se u Kulturnom centru Beograda od 2013. Ove godine program je održan kroz mentorski rad i seriju online radionica, a polaznici su imali priliku da prođu ceo proces nastanka jednog umetničkog rada od početne ideje do realizacije.

Loading...