ИЗЛОЖБА АРТЕДУ РАДИОНИЦЕ 2020

Културни центар Београда
Филмска галерија
Коларчева 6

Отварање изложбе: недеља, 25. октобар од 15:00 до 17:00

Изложба је отворена од 25. октобра до 21. јануара 2021.

Радно време галерије од 12:00 до 17:00.
Молимо посетиоце да се придржавају свих актуелних мера заштите у складу са важећим прописима за окупљање у затвореним и отвореним просторима и да приликом посете носе заштитне маске.

Излажу:

Алекса Аврамовић
Алекса Мојсић
Ана Милошев
Андреј Томин
Андријана Стефановић
Дариа Јевтић
Ива Милојковић
Катарина Нинковић
Кристина Милосављевић
Лука Михаиловић
Нада Томић
Нина Вуловић
Сара Богданов
Вукашин Лаловић

Учеснци КЦБ филмске радионице:

Андреј Опсеница, Андреја Јевтић, Андрија Корлат, Елена Матић, Емилија Павловић, Филип Пенушлиски, Ирена Јепурановић, Милена Радивојевић, Миљана Цветановић, Уна Стефановић

Ауторка и водитељка програма: Ана Недељковић

Ментори сарадници: Милина Тришић, Милош Томић, Никола Мајдак, Михајло Драгаш

Асистенткиња: Милица Радумило

Дизајн: Наташа Михајловић

Поносни смо да вам представимо изузетне радове групе одабраних младих уметника који су од јула до октобра учествовали у Артеду радионици 2020!

Кроз цртеже, фотографије, слике, принтове и кратке филмове, полазници на оригиналне начине представљају теме за које они и њихова генерација сматрају да су битне. Млади уметници нам говоре о свету који убрзано прелази границу измедју стварног и дигиталног, субјективног и објективног, они преиспитују друштво у коме живимо и његове системе вредности, град, породицу, пријатеље, покушавају да нађу начин како кроз уметност представити интиму. Они на веома личан и емотиван начин анализирају свет, како би успели да дефинишу своју позицију у овом специфичном времену.

Артеду радионица је програм намењен младима од 15 до 22 године и одржава се у Културном центру Београда од 2013. Ове године програм је одржан кроз менторски рад и серију онлине радионица, а полазници су имали прилику да прођу цео процес настанка једног уметничког рада од почетне идеје до реализације.

Loading...