PONOVO RADI DVORANA KULTURNOG CENTRA – BIOSKOP DOBROG FILMA

01.10.2020., 16:59

Od 1. oktobra Dvorana Kulturnog centra Beograda ponovo širom otvara vrata za svoje posetioce. U proteklom periodu smo DKC malo ulepšali i obnovili, tako da vas najstariji aktivni beogradski bioskop očekuje u novom, osveženom izdanju. Bioskop je dobio nov ulazni blok, a temeljno dubinski je očišćen i dezinfikovan svaki njegov kutak, kako biste se, uz pridržavanje propisanih mera predostrožnosti, u njemu osećali dobro i bezbedno.

Uvodimo i jednu veliku novinu. Reč je o onlajn prodaji ulaznica, koja će vam omogućiti da karte kupite unapred, iz udobnosti svoga doma.

U Filmskoj galeriji, u foajeu DKC-a, očekuje vas izložba Majstori, majstori, posvećena kultnom ostvarenju Gorana Markovića, koju je priredila Maja Medić. Mnoštvo upečatljivih fotografija sa snimanja nostalgično će vam osvetliti proces nastanka nezaboravnog filma punog glumačkih bravura, koji slavi četrdesetogodišnji jubilej.

Nakon ove izložbe, okrenućemo se mladim snagama i radovima nastalim na našim edukativnim radionicama za srednjoškolce. Biće to prilika da vidite kako neki novi mladi ljudi sagledavaju ovaj sve čudniji svet oko nas i umetnički ga uobličavaju. Kraj godine u Filmskoj galeriji obeležiće prava poslastica – izuzetan presek opusa čuvene kostimografkinje i profesorke FPU Ljiljane Petrović, poznate po radu na savremenim klasicima kao što su Apsolutnih sto, Klopka, Turneja, Krugovi, Falsifikator, Otac

Do kraja godine nas tradicionalno očekuju i veliki festivali Slobodna zona i Festival autorskog filma, ali krenimo od početka.

U prvoj nedelji oktobra vam predstavljamo tri veoma posebna filma. Porodična drama Istina, u režiji japanskog maestra Koreede Hirokazua, pruža retku priliku da na velikom platnu zajedno vidite dve velike francuske dive, Katrin Denev i Žilijet Binoš. Tu je još jedna porodična drama, ali domaća i posve drugačija. Na čuvenom Berlinskom festivalu dvostruko nagrađeni Otac Srdana Golubovića, inspirisan je istinitim događajima i prati čoveka koji čini sve što je u njegovoj moći kako bi povratio svoju decu. I konačno Sumrak u bečkom haustoru Mladena Đorđevića briše granicu između igranog i dokumentarnog, duhovito i bizarno pripovedajući o našim gastarbajterima i njihovim snovima. Sumrak je na ovogodišnjem FEST-u nagrađen Politikinom nagradom „Milutin Čolić“, a osvojio je i nagradu publike za najbolji evropski film.

Nadamo se da ste se uželeli gledanja dobrih filmova na velikom platnu.

FILMSKI PROGRAM DKC-a  1 – 7. OKTOBAR

17.00   SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU
19.00   OTAC
21.00  ISTINA

Dobrodošli u bioskop dobrog filma!

Loading...