ПОНОВО РАДИ ДВОРАНА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА – БИОСКОП ДОБРОГ ФИЛМА

01.10.2020., 16:59

Од 1. октобра Дворана Културног центра Београда поново широм отвара врата за своје посетиоце. У протеклом периоду смо ДКЦ мало улепшали и обновили, тако да вас најстарији активни београдски биоскоп очекује у новом, освеженом издању. Биоскоп је добио нов улазни блок, а темељно дубински је очишћен и дезинфикован сваки његов кутак, како бисте се, уз придржавање прописаних мера предострожности, у њему осећали добро и безбедно.

Уводимо и једну велику новину. Реч је о онлајн продаји улазница, која ће вам омогућити да карте купите унапред, из удобности свога дома.

У Филмској галерији, у фоајеу ДКЦ-а, очекује вас изложба Мајстори, мајстори, посвећена култном остварењу Горана Марковића, коју је приредила Маја Медић. Мноштво упечатљивих фотографија са снимања носталгично ће вам осветлити процес настанка незаборавног филма пуног глумачких бравура, који слави четрдесетогодишњи јубилеј.

Након ове изложбе, окренућемо се младим снагама и радовима насталим на нашим едукативним радионицама за средњошколце. Биће то прилика да видите како неки нови млади људи сагледавају овај све чуднији свет око нас и уметнички га уобличавају. Крај године у Филмској галерији обележиће права посластица – изузетан пресек опуса чувене костимографкиње и професорке ФПУ Љиљане Петровић, познате по раду на савременим класицима као што су Апсолутних сто, Клопка, Турнеја, Кругови, Фалсификатор, Отац

До краја године нас традиционално очекују и велики фестивали Слободна зона и Фестивал ауторског филма, али кренимо од почетка.

У првој недељи октобра вам представљамо три веома посебна филма. Породична драма Истина, у режији јапанског маестра Корееде Хироказуа, пружа ретку прилику да на великом платну заједно видите две велике француске диве, Катрин Денев и Жилијет Бинош. Ту је још једна породична драма, али домаћа и посве другачија. На чувеном Берлинском фестивалу двоструко награђени Отац Срдана Голубовића, инспирисан је истинитим догађајима и прати човека који чини све што је у његовој моћи како би повратио своју децу. И коначно Сумрак у бечком хаустору Младена Ђорђевића брише границу између играног и документарног, духовито и бизарно приповедајући о нашим гастарбајтерима и њиховим сновима. Сумрак је на овогодишњем ФЕСТ-у награђен Политикином наградом „Милутин Чолић“, а освојио је и награду публике за најбољи европски филм.

Надамо се да сте се ужелели гледања добрих филмова на великом платну.

ФИЛМСКИ ПРОГРАМ ДКЦ-а  1 – 7. ОКТОБАР

17.00   СУМРАK У БЕЧKОМ ХАУСТОРУ
19.00   ОТАЦ
21.00  ИСТИНА

Добродошли у биоскоп доброг филма!

Loading...