ARTEDU ANIMACIJA: MUZIKA ZA ANIMIRANI FILM

29.11.2020., 13:00

ARTEDU ANIMACIJA: MUZIKA ZA ANIMIRANI FILM
Gost Dušan Petrović, muzičar
Onlajn predavanje i razgovor
Nedelja 29.11.2020. od 13 do 15 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite)

U okviru programa Artedu Animacija ove nedelje družimo se sa muzičarom Dušanom Petrovićem!

Pričamo o odnosu muzike i filma, a posebno o tome kako napraviti muziku za animirani film! Slušamo i gledamo interesantne primere a naravno, nakon predavanja, predviđeno je vreme za pitanja i odgovore.

Predavanje je besplatno i namenjeno mladima od 15 do 25 godina i prilagođeno je svima, bez obzira na prethodno predznanje.

Prijavite se popunjavanjem onlajn formulara: https://forms.gle/NWd5kUkXeJo236Ef9

O Dušanu Petroviću

Rođen 1965. u Beogradu, počeo da svira violinu sa pet godina, zatim u muzičkoj školi učio još i hornu, klavir i kontrabas, ali profesionalno nastupa na raznim saksofonima i flauti koje je sam naučio da svira.

Aktivan na beogradskoj R’n’R sceni od 1979. kao basista, kada je i prvi put javno nastupao sa grupom Incest (svirali smo autorski repertoar), pretečom kultne grupe iz 80ih Duh Nibor, čiji je takođe suosnivač, kao i glavni tekstopisac i koautor svih kompozicija. Ranih 90ih sticajem okolnosti prelazi na saksofon i do danas je aktivan. Snimao na preko 80 albuma skoro svih relevantnih grupa s početka 90ih (Plejboj, Darkwood Dab, KKN, DLM, Presing, Del Arno Bend, Direktori, Goblini, Eyesburn… da nabrojimo samo neke).

1984./85. Stalni saradnik teatra Nova Osećajnost Zorice Jevremović Munitić na poslovima komponovanja i izvođenja muzike za razne potrebe produkcije teatra. 1985. komponovao sa Dejanom Stefanovićem muziku za prvu plesnu koreo-dramu Nele Antonović Urbis Ludus. Od tad sarađivao sa raznim plesnim i performans umetnicima (Ister teatar, Plavo pozorište). 1991. sa EKV snimio album Dum Dum na kojem je autor svih bas deonica osim jedne. Londonski Cosmic Sounds izdao dva albuma i selekciju maksi singlova i kompilacija njegovih off-jazz projekata Dvojac bez Kormilara (Coxless Pair) i Menson-Benson Sextet.

Komponovao muziku za pet celovečernjih igranih filmova: Mrtav Ladan (2003), Čitulja za Eskobara (2008), Flešbek (2010), Peti Leptir(2015), Patuljci sa naslovnih strana (2018), nekoliko televizijskih i dokumentarnih filmova, te za animirane filmove Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. Rabbitland (2013) i Neputovanja (2018). Živi i radi u Beogradu.

Loading...