Концерт виолисткиње Наташе Петровић и пијанисткиње Бојане Димковић

08.11.2020., 20:00

Наташа Петровић и Бојана Димковић су се усавршавале на Високој школи за музику и драму у Лондону, и завршиле су докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду. Концерт реализујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије. Одржаће се у недељу, 8. новембра уместо у понедељак, како је уобичајено.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, а уз извођача и организаторе, број места за публику у Галерији Артгет смањен је на 25.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу lidija.maric@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта (недеља, 8. новембар) у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на Youtube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због ограничења.

Програм:
Александар Симић
Daydreaming With Robert Schumann

Дејан Деспић
Монолог

Артур Блис
Соната за виолу и клавир, oп. 52
Moderato
Andante
Furiant – Molto allegro
Coda – Andante maestoso

Биографије:
Виолисткиња Наташа Петровић делује као професор, солиста и камерни музичар. Дипломирала је и магистрирала на ФМУ у класи Петра Ивановића, и докторирала у класи Дејана Млађеновића. Усавршавала се на Високој школи за музику и драму у Лондону (Guildhall School of Music and Drama), у класи Дејвида Такеноа.
Њени концертантни ангажмани укључују извођења у Србији, Француској, Великој Британији, Грчкој и Италији, а издвајају се концерти у Лондону у Садек катедрали, ЛСО Сент Лукс цркви, Барбикан сали, Вигмор холу, Сент Џонс Смит Сквер сали, као и у значајним салама у Београду. Учествовала је на значајним домаћим и међународним фестивалима, изводећи премијерна дела на Фестивалу класичне музике 20. и 21. века, фестивалу КОМА и на Међународној трибини композитора. Као солиста је снимала за ТВ Крагујевац, ТВ Нови Сад и за Радио Београд, док је као члан оркестара и камерних састава снимила преко 10 компакт дискова, од којих се издвајају: Let`s play classic са делима Милоја Милојевића и Властимира Трајковића, и Balkan Bolero са камерним делима Исидоре Жебељан.
Била је члан КО Гудачи Св. Ђорђа од оснивања, и са овим ансамблом је наступала и као солиста. Остварила је бројне концерте као члан ансамбала Метаморфозис, Жебељан оркестра и НБО Оркестар без граница.
Предавала је у Школи за музичке таленте у Ћуприји и била асистент на ФМУ у Београду у класи Петра Ивановића. Наташа Петровић је запослена на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у звању редовног професора за уметничку област гудачки инструменти – виола.

Бојана Димковић води разноврсну каријеру као пијанисткиња, чембалисткиња и предавачица. Запослена је на клавирском одсеку Факултета уметности Универзитета у Нишу. Често сарађује са истакнутим појединцима и ансамблима.
Њени концертни ангажмани укључују извођења у Србији, Словенији, Црној Гори, Италији, Ирској, Великој Британији, Норвешкој и на Исланду. Издвајају се они у Вигмор холу, Бакингемској палати, као и у салама Royal Festival Hall, St John’s Smith’s Square и St Martin-in-the-Fields. Наступала је на фестивалима као што су Cheltenham Festival, City of London Festival, Oxford Lieder Festival и Хендлов фестивал, а такође редовно наступа и на значајним фестивалима у земљи.
Као солиста је наступала са ансамблом Die Kolner Akademie, Оркестром РТС, Гудачима Св. Ђорђа, као и са ансамблима The Early Music Experiment и New Trinity Baroque. Као камерни музичар и континуо извођач редовно сарађује са Сашом Мирковићем и Ансамблом Метаморфозис. Као корепетитор често гостује на мајсторским радионицама Београдске барокне академије и Аустријске барокне академије. Као активни поборник нове и још неоткривене музике Бојана је члан оснивач Шумањски/Димковић дуа са баритоном Кшиштофом Шумањским. У претходних неколико година је учестовала у више од тридесет светских премијера од којих су многе биле посвећене дуу Милошевић/Димковић за чело и клавир.
Бојана Димковић је претходни носилац Henry Richardson награде, стипендиста фондације Wall Trust, победник такмичења Петар Коњовић и финалиста такмичења Kathleen Ferrier Awards и Royal Overseas League. Докторирала је на ФМУ у Београду при одсеку за камерну музику а основне и постдипломске студије је завршила на Високој школи за музику и драму у Лондону (Guildhall School of Music and Drama) у Лондону.
За више информација о Бојани Димковић кликните овде.

Loading...