ARTEDU ANIMACIJA: gost VESSELA DANTCHEVA

20.12.2020., 13:00

ARTEDU ANIMACIJA: gost VESSELA DANTCHEVA
Onlajn predavanje i razgovor
Nedelja 20.12.2020. od 13 do 15h
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite)

U nedelju razgovaramo sa Veselom Dančevom, rediteljkom i producentkinjom animiranih filmova. Pričamo o različitim tehnikama animacije, o odnosu umetnika i producenta i naravno – gledamo filmove produkcijske kuće Compote Collective koju je Vesela osnovala, a koja okuplja brojne interesantne autore.

Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Prijavite se na: https://forms.gle/zebPZq7UorDLzeiN7

______________________

Vessela Dantcheva je profesionalna animatorka koja je diplomirala animaciju na Roterdamskoj umetničkoj akademiji 2002. Godine. Nakon što je 10 godina živela I radila u Holandiji, preselila se u rodni grad Sofiju kako bi osnovala producentsku kuću Compote Collective čiji je suosnivač partner Ivan Bogdanov. Poslednjih 12 godina razvija, režira i proizvodi umetničke animirane filmove.
Filmovi Compote Collective-a prikazani su na mnogim međunarodnim festivalima i nagrađeni prestižnim nagradama, među kojima su nagrada Golden Dove za animirani film na DOK Leipzig festivalu za film “Father”, Najbolji hrvatski film na Animafestu u Zagrebu i Zlatna nagrada na Animated Dreams festivalu za film “Travelling Country”.

Vessela Dantcheva je producentkinja, rediteljka i pokretačka snaga u nekim od najpopularnijih bugarskih animiranih filmova u poslednjih 12 godina. NJena filmografija uključuje tri internacionalne ko-produkcije koje su nagrađene brojnim prestižnim nacionalnim i međunarodnim nagradama.

Trenutno predaje animirani film na Novom Bugarskom Univerzitetu i Nacionalnoj akademiji lepih umetnosti u Sofiji.

______________________

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija  i Kulturni centar Beograda

Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

 

Loading...