ARTEDU ANIMACIJA: KAKO ANIMIRATI UTOPIJU (ILI DISTOPIJU)

12.12.2020., 13:00

ARTEDU ANIMACIJA: KAKO ANIMIRATI UTOPIJU (ILI DISTOPIJU)
Ana Nedeljković i Nikola Majdak
Onlajn predavanje i razgovor
Subota 12.12.2020. od 13 do 15 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite)

Ove subote u okviru Artedu programa bavimo se jednom veselom temom-kako kreirati i animirati savršeni svet – Utopiju (ili ako smatrate da je to korisnije, distopiju).
U prijatnoj i bezbednoj onlajn atmosferi, pomeramo granice i otvaramo nove i hrabre mogućnosti animiranog filma.

U okviru predavanja gledamo i analiziramo brojne interesenatne primere animiranih filmova o ovoj temi (i snabdevamo vas linkovima za dalje gledanje i istraživanje), pričamo o tome kako uz pomoć animacije možemo da govorimo o nekim bitnim društvenim temama, a posebnu pažnju posvećujemo i dizajnu kartaktera i novih svetova, kao i pričama ispričanim iz ženske perspektive.

Na kraju programa, čeka vas par praktičnih vežbi koje mogu da vam pomognu da razvijete vaše ideje, kreirate nove svetove i animirane filmove (brze skice ili kratki tekstovi, po izboru)

Prijavite se na: https://forms.gle/yV6g4rb5awMheRtp9
…………………….

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Sloveniji. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Untravel” takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. U okviru Rabbitland studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma, a trenutno rade na novom filmu “O novcu i sreći”.

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...