ARTEDU ANIMACIJA: STOP MOTION TEHNIKA

26.12.2020., 13:00

ARTEDU ANIMACIJA: STOP MOTION TEHNIKA
Ana Nedeljković i Nikola Majdak
Onlajn predavanje i razgovor
Subota 26.12.2020. od 13 do 15 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite)

Ove subote u okviru programa Artedu Animacija pričamo o tehnici stop motion animacije: kako izabrati odgovarajuće materijale, napraviti armature i lutke, sagraditi scenografiju, kako i zašto koristiti specijalizovani program Dragon Frame ili samo neke od besplatnih aplikacija za mobilni, i kako maksimalno iskoristiti kreativne potencijale ove tehnike.
Program je namenjen svima koji zele da saznaju više o ovoj tehnici animacije, onima koji su već pokušali ali i onima koji žele da snime svoj stop motion animirani film.
U okviru predavanja predviđeno je vreme za vaša pitanja vezana za stop motion animaciju.
Prijavite se na: https://forms.gle/qGZ4ZS3RfAWL1ywQ8

…………………….

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Sloveniji. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Untravel” takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. U okviru Rabbitland studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma, a trenutno rade na novom filmu “O novcu i sreći”, kao i na razvoju projekta za dugometražni animirani film “Novi Rabbitland”

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...