Koncert pijaniste Borka Milojkovića

21.12.2020., 16:00

Na programu su dela F. Šopena i S. Prokofjeva, kao i kompozicije za klavir četvororučno A. Dvoržaka, koje će Borko Milojković izvesti sa gošćom, pijanistkinjom Jasnom Đurović iz Banjaluke.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20.
Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

Program:
Frederik Šopen
Poloneza br. 5 u fis–molu, op. 44

Skerco br. 2 u be–molu, op. 31

Antonjin Dvoržak
Slovenska igra u e–molu za klavir četvororučno, op. 72/2

Slovenska igra u ce–molu za klavir četvororučno, op. 46 /7

Sergej Prokofjev
Sonata br. 7 u Be–dur, op. 83
Allegro inquieto
Andante caloroso
Precipitato

Biografije:
Borko Milojković (Ćuprija, 1985) je završio SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi Radojke Jovičić. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi Dejana Stošića. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao na koncertima širom zemlje, kao i u Makedoniji i Francuskoj. Dobitnik je nagrade Skupštine grada Beograda, specijalne diplome Beogradskog podijuma mladih talenata i diplome za koncertnu aktivnost grada Beograda. Dobitnik je druge nagrade na takmičenju Nikolaj Rubinštajn (Pariz, 2004), prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima u Beogradu, Šapcu, Nišu i Kragujevcu, kao i prve nagrade na festivalu Sirmium fest u kategoriji klavirski duo sa Marijom Gođevac (Sremska Mitrovica, 2019).
Nastupao je na Svetosavskim balovima na Kosovu, u Beogradu i Parizu, kao i na Bečkom balu u Skupštini grada. Takođe je nastupao na Šopenijadi, 27. manifestaciji Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju, Danima srpskog duhovnog preobraženja u Despotovcu, Festivalu kubanske muzike udruženja Macuba u Skoplju, 23. Muzičkim susretima – Jesen na Čukarici i drugim. Bavi se komponovanjem i u pripremi je album autorskih kompozicija i klavirskih aranžmana. Organizuje humanitarne koncerte na kojima i sam nastupa.
Posebno je aktivan na polju kamerne muzike gde je sa brojnim kolegama ostvario značajne rezultate. Sa koleginicom Jasnom Đurović nastupa u klavirskom duu. Snimao je za radio i televiziju (Radio 202, Studio 6 Radio Beograda, RTS, Tv Prva…). Bio je član žirija na Takmičenju kamerne muzike Jovan Bandur u Pančevu i Zlatna sirena u Beogradu. Trenutno je profesor klavira i korepetitor solo pevačima u MŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, a njegovi učenici postižu zapažene rezultate.

Jasna Đurović (Banja Luka) je završila OMŠ Vlado Milošević u Banjaluci i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu klasi Tanje Jablanović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u klasi Nevene Popović. Nastupala je kao solista i u kamernim sastavima. Bila je stipendista Fonda Petar Kočić, čije se stipendije dodeljuju studentima sa najvišim prosekom ocena. Sarađuje sa pijanistom Borkom Milojkovićem, sa kojim je osnovala klavirski duo The Wolves.
Bavi se pedagogijom. Njeni učenici su dobitnici brojnih nagrada i priznanja u zemlji i u inostranstvu. Bila je član žirija na pijanističkim takmičenjima širom BiH i Srbije. Trenutno je zaposlena kao profesor klavira u MŠ Vlado Milošević u Banjaluci.

 

Loading...