Концерт пијанисте Борка Милојковића

21.12.2020., 16:00

На програму су дела Ф. Шопена и С. Прокофјева, као и композиције за клавир четвороручно А. Дворжака, које ће Борко Милојковић извести са гошћом, пијанисткињом Јасном Ђуровић из Бањалуке.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, а уз извођача и организаторе, број места за публику у Галерији Артгет смањен је на 20.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу damjana.njegic@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због ограничења.

Програм:
Фредерик Шопен
Полонеза бр. 5 у фис–молу, оп. 44

Скерцо бр. 2 у бe–молу, оп. 31

Антоњин Дворжак
Словенска игра у е–молу за клавир четвороручно, оп. 72/2

Словенска игра у це–молу за клавир четвороручно, оп. 46 /7

Сергеј Прокофјев
Соната бр. 7 у Бе–дур, оп. 83
Allegro inquieto
Andante caloroso
Precipitato

Биографије:
Борко Милојковић (Ћуприја, 1985) је завршио СМШ Мокрањац у Београду у класи Радојке Јовичић. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи Дејана Стошића. Одржао је бројне солистичке концерте и наступао на концертима широм земље, као и у Македонији и Француској. Добитник је награде Скупштине града Београда, специјалне дипломе Београдског подијума младих талената и дипломе за концертну активност града Београда. Добитник је друге награде на такмичењу Николај Рубинштајн (Париз, 2004), првих награда на међународним и републичким такмичењима у Београду, Шапцу, Нишу и Крагујевцу, као и прве награде на фестивалу Сирмиум фест у категорији клавирски дуо са Маријом Гођевац (Сремска Митровица, 2019).
Наступао је на Светосавским баловима на Косову, у Београду и Паризу, као и на Бечком балу у Скупштини града. Такође је наступао на Шопенијади, 27. манифестацији Обзорја на Тиси – Дани Јосифа Маринковића у Новом Бечеју, Данима српског духовног преображења у Деспотовцу, Фестивалу кубанске музике удружења Macuba у Скопљу, 23. Музичким сусретима – Јесен на Чукарици и другим. Бави се компоновањем и у припреми је албум ауторских композиција и клавирских аранжмана. Организује хуманитарне концерте на којима и сам наступа.
Посебно је активан на пољу камерне музике где је са бројним колегама остварио значајне резултате. Са колегиницом Јасном Ђуровић наступа у клавирском дуу. Снимао је за радио и телевизију (Радио 202, Студио 6 Радио Београда, РТС, Тв Прва…). Био је члан жирија на Такмичењу камерне музике Јован Бандур у Панчеву и Златна сирена у Београду. Тренутно је професор клавира и корепетитор соло певачима у МШ Владимир Ђорђевић у Београду, а његови ученици постижу запажене резултате.

Јасна Ђуровић (Бања Лука) је завршила ОМШ Владо Милошевић у Бањалуци и СМШ Коста Манојловић у Земуну класи Тање Јаблановић. Дипломирала је на Академији уметности у класи Невене Поповић. Наступала је као солиста и у камерним саставима. Била је стипендиста Фонда Петар Кочић, чије се стипендије додељују студентима са највишим просеком оцена. Сарађује са пијанистом Борком Милојковићем, са којим је основала клавирски дуо Тhe Wolves.
Бави се педагогијом. Њени ученици су добитници бројних награда и признања у земљи и у иностранству. Била је члан жирија на пијанистичким такмичењима широм БиХ и Србије. Тренутно је запослена као професор клавира у МШ Владо Милошевић у Бањалуци.

 

Loading...