Koncert pijanistkinje Jovane Nikolić

07.12.2020., 16:00

Jovana Nikolić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila je redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsrueu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Koncert će, umesto 30. novembra kao što je prvobitno najavljeno, biti održan u ponedeljak, 7. decembra u 16.00 zbog novih epidemioloških mera koje je uvela Vlada RS.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20.
Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

Program:
Ludvig van Betoven
32 varijacije u ce–molu, WoO 80

Franc Šubert
Sonata br. 14 u a–molu, D. 784
Allegro giusto
Andante
Allegro vivace

Frederik Šopen
Mazurka br. 18 u ce–molu, op. 30/1
Mazurka br. 19 u ha–molu, op. 30/2
Mazurka br. 20 u Des–duru, op. 30/3
Mazurka br. 21 u cis–molu, op. 30/4

Aleksandar Skrjabin
Izbor iz 24 prelida, op. 11
Prelid br. 11 u Ha–duru, op. 11/11
Prelid br. 12 u gis–molu, op. 11/12
Prelid br. 13 u Ges–duru, op. 11/13
Prelid br. 14 u es–molu, op. 11/14

Biografija:
Jovana Nikolić (Beograd, 1984) je završila SMŠ Dr. Vojislav Vučković u klasi prof. Zlate Maleš. Diplomirala je na FMU (2004) u klasi prof. Nevene Popović. Školske 2002/2003. godine se paralelno usavršavala na Scuola Cantorum u Parizu u klasi renomiranog pijaniste Eugena Inđića. Završila je redovne i master studije i Konzertexamen za kamernu muziku na Visokoj školi za muziku u Karlsrueu u klasi profesora Mihaela Udea i Markusa Stangea. Bila je polaznik kurseva eminentnih pedagoga.
Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima kao solista i kamerni muzičar (Laureat republičkih takmičenja, konkursa u Strezi, Košicama, Parizu, takmičenja Karl Černi u Pragu i drugih).
Takođe, dodeljena joj je nagrada FMU u Beogradu iz Fonda Jelena Pavlović za studenta generacije.
U duu sa violinistkinjom Mari Klodin Papadopulos je osvojila prvu nagradu na takmičenju kamernih dua Freundeskreis u Karlsrueu (2006) što im je omogićilo učešće na takmičenju Felix Mendelssohn-Bartholdy Preis u Berlinu naredne godine. Tamo su zauzele drugo mesto i Förderpreis u disciplini kamernih dua violina/klavir, nakon čega je usledio nastup na letnjem festivalu u Montepulčanu (Toskana, 2008).
Bila je stipendista fondacije Schloss Solitude iz Štutgarta kao i Alfred Toepfer Stiftung F.V.S. iz Hamburga.
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar na internacionalnom festivalu Brasil –Alemanha u Rio de Žaneiro (2009). Takođe je nastupala u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj i Švajcarskoj.
Bila je gostujući docent za kamernu muziku na Visokoj školi za muziku u Karlsrueu. U okviru Mendelssohn Summer School Festival u Hamburgu kao umetnički klavirski saradnik je sarađivala sa eminentnim pedagozima kao što su Režis Paskije, Tanja Beker Bender, Sebastijan Šmit i Kristijan Altenburger. Bila je angažovana kao klavirski saradnik na Visokoj školi za muziku u Hamburgu. Trenutno živi u Beogradu i radi kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi za talente u Ćupriji.

Loading...