Концерт пијанисткиње Јоване Николић

07.12.2020., 16:00

Јована Николић је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, и завршила је редовне и мастер студије на Високој школи за музику у Карлсруеу. Добитница је бројних награда на националним и интернационалним такмичењима.

Концерт ће, уместо 30. новембра као што је првобитно најављено, бити одржан у понедељак, 7. децембра у 16.00 због нових епидемиолошких мера које је увела Влада РС.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, а уз извођача и организаторе, број места за публику у Галерији Артгет смањен је на 20.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу damjana.njegic@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због ограничења.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
32 варијације у це–молу, WoO 80

Франц Шуберт
Соната бр. 14 у а–молу, D. 784
Allegro giusto
Andante
Allegro vivace

Фредерик Шопен
Мазурка бр. 18 у це–молу, оп. 30/1
Мазурка бр. 19 у ха–молу, оп. 30/2
Мазурка бр. 20 у Дес–дуру, оп. 30/3
Мазурка бр. 21 у цис–молу, оп. 30/4

Александар Скрјабин
Избор из 24 прелида, оп. 11
Прелид бр. 11 у Ха–дуру, оп. 11/11
Прелид бр. 12 у гис–молу, оп. 11/12
Прелид бр. 13 у Гес–дуру, оп. 11/13
Прелид бр. 14 у ес–молу, оп. 11/14

Биографија:
Јована Николић (Београд, 1984) је завршила СМШ Др. Војислав Вучковић у класи проф. Злате Малеш. Дипломирала је на ФМУ (2004) у класи проф. Невене Поповић. Школске 2002/2003. године се паралелно усавршавала на Scuola Cantorum у Паризу у класи реномираног пијанисте Еугена Инђића. Завршила је редовне и мастер студије и Konzertexamen за камерну музику на Високој школи за музику у Карлсруеу у класи професора Михаела Удеа и Маркуса Стангеа. Била је полазник курсева еминентних педагога.
Добитник је бројних награда на националним и интернационалним такмичењима као солиста и камерни музичар (Лауреат републичких такмичења, конкурса у Стрези, Кошицама, Паризу, такмичења Карл Черни у Прагу и других).
Такође, додељена јој је награда ФМУ у Београду из Фонда Јелена Павловић за студента генерације.
У дуу са виолинисткињом Мари Клодин Пападопулос је освојила прву награду на такмичењу камерних дуа Фреундескреис у Карлсруеу (2006) што им је омогићило учешће на такмичењу Felix Mendelssohn-Bartholdy Preis у Берлину наредне године. Тамо су заузеле друго место и Förderpreis у дисциплини камерних дуа виолина/клавир, након чега је уследио наступ на летњем фестивалу у Монтепулчану (Тоскана, 2008).
Била је стипендиста фондације Schloss Solitude из Штутгарта као и Alfred Toepfer Stiftung F.V.S. из Хамбурга.
Наступала је као солиста и камерни музичар на интернационалном фестивалу Brasil –Alemanha у Рио де Жанеиро (2009). Такође је наступала у Француској, Италији, Немачкој, Чешкој, Словачкој и Швајцарској.
Била је гостујући доцент за камерну музику на Високој школи за музику у Карлсруеу. У оквиру Mendelssohn Summer School Festival у Хамбургу као уметнички клавирски сарадник је сарађивала са еминентним педагозима као што су Режис Паскије, Тања Бекер Бендер, Себастијан Шмит и Кристијан Алтенбургер. Била је ангажована као клавирски сарадник на Високој школи за музику у Хамбургу. Тренутно живи у Београду и ради као клавирски сарадник у Музичкој школи за таленте у Ћуприји.

Loading...