Onlajn razgovor sa umetnicama / FEMKANJE: Katarina Petrović i Bojana S. Knežević

12.02.2021., 14:00

Onlajn razgovor sa umetnicama
FEMKANJE: Katarina Petrović i Bojana S. Knežević
Petak, 12.02.2021. u 14:00
LIVE STREAM
https://fb.me/e/5Mtt23L5X

Posle tačno osam godina, od kada je pokrenut medijski i umetnički projekat Femkanje, umetnicem Bojana S. Knežević i Katarina Petrović otvaraju izlagačku 2021. godinu u Galeriji Podroom KCB-a kroz OFFLINE i ONLINE postavku.

Izložbu „FEMKANJE – Prostori zajedništva“ čini nova online zvučna databaza (femkanje.rs) i osamnaestokanalna zvučna instalacija arhivskog materijala radio emisije i podkasta Femkanje, koji sadrži auditivne prikaze praksi i intervjue sa velikim brojem umetnica/ka iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i šire, predstavljena u prostoru Galerije Podroom.

Pored prezentacije nove databaze Femkanje, pričaćemo o arhivi projekta koja se razvija od 2013. godine, pozivu za izlaganje i ponovnom okupljanju autorki/a na jednom mestu, kao i osvrtu na trenutne okolnosti pandemije i prvoj prezentaciji projekta u Beogradu.

Prostori zajedništva je tematski konceptualni okvir Kulturnog centra Beograda za 2021. godinu, a novo izložba Femkanja pod istim nazivom predstavlja višegodišnji rad ove umetničke i medijske platforme koja se gradila upravo na temeljima zajedništva i solidarnosti, odnosno zvuka i kakofonije.

Razgovor sa umetnicama Katarinom Petrović i Bojanom S. Knežević vode Zorana Đaković Minniti i Katarina Kostandinović.

Više o izložbi na ovde i na sajtu Femkanja.

Loading...