Онлајн разговор са уметницама / ФЕМКАЊЕ: Катарина Петровић и Бојана С. Кнежевић

12.02.2021., 14:00

Онлајн разговор са уметницама
ФЕМКАЊЕ: Катарина Петровић и Бојана С. Кнежевић
Петак, 12.02.2021. у 14:00
LIVE STREAM
https://fb.me/e/5Mtt23L5X

После тачно осам година, од када је покренут медијски и уметнички пројекат Фемкање, уметницем Бојана С. Кнежевић и Катарина Петровић отварају излагачку 2021. годину у Галерији Podroom КЦБ-а кроз OFFLINE и ONLINE поставку.

Изложбу „ФЕМКАЊЕ – Простори заједништва“ чини нова online звучна датабаза (femkanje.rs) и осамнаестоканална звучна инсталација архивског материјала радио емисије и подкаста Фемкање, који садржи аудитивне приказе пракси и интервјуе са великим бројем уметница/ка из Србије, земаља бивше Југославије, Европе и шире, представљена у простору Галерије Podroom.

Поред презентације нове датабазе Фемкање, причаћемо о архиви пројекта која се развија од 2013. године, позиву за излагање и поновном окупљању ауторки/а на једном месту, као и осврту на тренутне околности пандемије и првој презентацији пројекта у Београду.

Простори заједништва је тематски концептуални оквир Културног центра Београда за 2021. годину, а ново изложба Фемкања под истим називом представља вишегодишњи рад ове уметничке и медијске платформе која се градила управо на темељима заједништва и солидарности, односно звука и какофоније.

Разговор са уметницама Катарином Петровић и Бојаном С. Кнежевић воде Зорана Ђаковић Миннити и Катарина Костандиновић.

Више о изложби на овде и на сајту Фемкања.

Loading...