KCB radionica: online / offline kultura

20.02.2021., 12:00

KCB radionica:  online / offline kultura
Subota 20.2.2021. od 12 do 16h  
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite).
Radionicu drži Milica Radumilo, mlada producentkinja u kulturi.

Bez obzira na to da li ste prethodnu godinu proveli na Netflixu ili ste ispratili brojna predavanja, radionice, izložbe, koncerte i festivale u organizaciji ustanova kulture – ova radionica je prilika da ispričate šta vam se najviše dopalo, objasnite šta je ono što biste promenili i predložite programe koje biste voleli da postoje i onda kada sva offline dešavanja budu u potpunosti moguća.

Sa idejom da kulturni centar čini pre svega sadržaj, ove subote ćemo okupiti mlade ljude koji se bave ili zanimaju za umetnost i kulturu kako bismo zajedno osmislili mogući online kulturni centar. Nakon kratkog predavanja, pokušaćemo da dođemo do konkretnih predloga za programe koji su namenjeni pre svega mladoj publici i predstavljanju mladih umetnika.

Radionica je rezultat višečasovnih samostalnih i kolektivnih preispitivanja sa Katarinom Živković, takođe mladom producentkinjom, o tome zbog čega smo protekle godine najviše gledali serije, kako smo zasićeni online sadržajima i šta je novi prostor koji kultura može da osvoji (spoiler alert: nije prostor).

Prijavite se na: https://forms.gle/WQUpr2UwiQR5dbw77

* Ilustraciju je radila Nataša Mihailović (ig: natasa.mihailovic).

 

Ko je Milica Radumilo?

Prošle godine Milica je je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture 2020. godine i dobitnica je nagrade „Arhont“ za inovativnu ideju i uspešan menadžment na osnovnim studijama. Gotovo tokom sve četiri godine studija je radila na edukativnim programima za mlade u saradnji  Kulturnog centra Beograda i udruženja Artedukacija, a ove subote drži svoju prvu radionicu!  Bila je angažovana u produkciji brojnih online i offline festivala kao što su Beldocs festival dokumentarnog filma (2020), Festival internacionalnog studentskog teatra (2020, 2019, 2018), Kustendorf – filmski festival (2019, 2018), pozorišni Kustendorf (2019), Slobodna Zona (2017). Usmerava se ka inicijativama koje za cilj imaju animaciju nove publike, poput umetničkog hakatona „Oda Betovenu“ u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Fakulteta dramskih umetnosti. Aktivna je na nezavisnoj sceni kao producentkinja nekoliko predstava i uvek se žali na kapitalizam, nejednakost i činjenicu da se mladima ne pruža dovoljno mesta za produkciju i predstavljanje njihove umetnosti.

_______________

Radionica je deo programa „Prostori zajedništva“ u organizaciji Kulturnog centra Beograda i namenjena je mladima.

Loading...