Koncert pijaniste Lea Borisavljevića

13.02.2021., 20:00

Pijansita mlađe generacije Leo Borisavljević, koji trenutno pohađa specijalističke studije na Akademiji Leopold-Mozart-Zentrum u Augzburgu, u Galeriji Artget će izvesti dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen na 20. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Program:
Domeniko Skarlati

Sonata u ge-molu, K 450

Ludvig van Betoven
Sonata br. 4 u Es-duru, op. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro
Rondo. Poco allegretto e grazioso

Franc Šubert
Emprompti br. 3 u Ges-duru, op. 90

Frederik Šopen
Poloneza u fis-molu, op. 44

Biografija:
Leo Borisavljević (Beograd,1993) je završio osnovne i master studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Vladimira Miloševića. Trenutno je na muzičkom usavršavanju na Akademiji Leopold-Mozart-Zentrum Univerzieta u Augzburgu (Nemačka) u klasi renomirane pijanistkinje Evgenije Rubinove. Klavir je počeo da uči u Beogradu u klasi prof. Emilije Gerasimović, a nastavio u klasi prof. Olge Bauer. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. Pobednik je međunarodnih takmičenja Šopen fest (Beograd, 2013) i Boljšoj (Zlatna matrjoška) u okviru muzičog festivala na Mokroj Gori, (Kustendorf, 2015). Nastupao je u Velikoj dvorani  Kolarčeve zadužbine, sali Beogradske filharmonije, Skupštini Grada i mnogim drugim salama u Beogradu i širom Srbije, u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini kao i u radio i TV emisijama. Održao je 10 solističkih koncerata u Galeriji SANU u Beogradu. U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine izveo je 2015. godine Šopenov Klavirski koncert u e-molu sa  kamernim ansamblom Vae  Soli, a 2016. u istoj dvorani je nastupio kao solista sa gudačkim ansamblom Amorozo. Nastupio je kao solista sa simfonijskim orkestrom Stadtbergen u izvođenju koncerta za klavir i orkestar „Rapsodija u plavom“ DŽ. Geršvina (Augsburg, 2019). Isto delo izveo je sa Ansamblom MO Stanislav Binički pod dirigentskom palicom Katarine Božić u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u martu 2020. Usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih pedagoga Sijavuša Gadžijeva, Nevene Popović, Sofije Guljak, Rustema Sajtkulova, Jurija Kota, Marine Horak, Edmunda Dejva, Pamele Haul i Evgenije Rubinove. U oblasti kamerne muzike usavršavao se na letnjoj školi colluvio u Austriji u okviru koje je učestvao na koncertnoj turneji u više evropskih zemalja. Od 2018. Leo Borisavljević radi i kao profesor u školi klavira  Ad Pianum u Minhenu (Nemačka).

Loading...