Концерт пијанисте Леа Борисављевића

13.02.2021., 20:00

Пијансита млађе генерације Лео Борисављевић, који тренутно похађа специјалистичке студије на Академији Leopold-Mozart-Zentrum у Аугзбургу, у Галерији Артгет ће извести дела Скарлатија, Бетовена, Шуберта и Шопена.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен на 20. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу damjana.njegic@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису успели да присуствују догађају.

Програм:
Доменико Скарлати

Соната у ге-молу, К 450

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 4 у Ес-дуру, оп. 7
Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro
Rondo. Poco allegretto e grazioso

Франц Шуберт
Емпромпти бр. 3 у Гес-дуру, оп. 90

Фредерик Шопен
Полонеза у фис-молу, оп. 44

Биографија:
Лео Борисављевић (Београд,1993) је завршио основне и мастер студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду у класи Владимира Милошевића. Тренутно је на музичком усавршавању на Академији Leopold-Mozart-Zentrum Универзиета у Аугзбургу (Немачка) у класи реномиране пијанисткиње Евгеније Рубинове. Клавир је почео да учи у Београду у класи проф. Емилије Герасимовић, а наставио у класи проф. Олге Бауер. Добитник је бројних награда и признања на домаћим и међународним такмичењима и фестивалима. Победник је међународних такмичења Шопен фест (Београд, 2013) и Бољшој (Златна матрјошка) у оквиру музичог фестивала на Мокрој Гори, (Кустендорф, 2015). Наступао је у Великој дворани  Коларчеве задужбине, сали Београдске филхармоније, Скупштини Града и многим другим салама у Београду и широм Србије, у Аустрији, Немачкој, Италији, Хрватској, Босни и Херцеговини као и у радио и ТВ емисијама. Одржао је 10 солистичких концерата у Галерији САНУ у Београду. У Великој дворани Коларчеве задужбине извео је 2015. године Шопенов Клавирски концерт у е-молу са  камерним ансамблом Вае  Соли, а 2016. у истој дворани је наступио као солиста са гудачким ансамблом Аморозо. Наступио је као солиста са симфонијским оркестром Стадтберген у извођењу концерта за клавир и оркестар „Рапсодија у плавом“ Џ. Гершвина (Аугсбург, 2019). Исто дело извео је са Ансамблом МО Станислав Бинички под диригентском палицом Катарине Божић у Великој дворани Коларчеве задужбине у марту 2020. Усавршавао се на мајсторским курсевима реномираних педагога Сијавуша Гаџијева, Невене Поповић, Софије Гуљак, Рустема Сајткулова, Јурија Кота, Марине Хорак, Едмунда Дејва, Памеле Хаул и Евгеније Рубинове. У области камерне музике усавршавао се на летњој школи colluvio у Аустрији у оквиру које је учествао на концертној турнеји у више европских земаља. Од 2018. Лео Борисављевић ради и као професор у школи клавира  Ad Pianum у Минхену (Немачка).

Loading...