Koncert studenata klavira FMU iz klase prof. Maje Rajković

22.02.2021., 20:00

Mladi pijanisti Sanjin Jakovljević, Petar Toškov i Dina Hadžiomerović, zajedno sa prof. Majom Rajković u čijoj klasi tenutno studiraju, prirediće raskošno pijanističko veče izvodeći između ostalog dela za klavir iz opusa ruskih autora Čajkovskog, Rahmanjinova i Srjabina.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen na 20. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Program:
Domeniko Skarlati
Sonata u ge-molu, K 450
Sonata u de-molu, K 141

Sergej Rahmanjinov
Prelid u cis-molu, op. 3/2
Melodija u E-duru, op.3/3

Rodion Ščedrin
Humoreska

SANJIN JAKOVLJEVIĆ


Sergej Rahmanjinov
Muzički momenat u e-molu,op. 16/4

PETAR TOŠKOV


Milana Stojadinović-Milić
Tristezza

Aleksina Lui
Fastforward

MAJA RAJKOVIĆ


Petar Iljič Čajkovski
Oktobar iz ciklusa Godišnja doba, op. 37 bis/10

Aleksandar Skrjabin
Etida u Ha-duru, op. 8/4
Etida u be-molu, op. 8/7

Sergej Rahmanjinov
Muzički momenat u be-molu,op. 16/1
Muzički momenat u es-molu,op. 16/2

DINA HADŽIOMEROVIĆ

Biografije:
Sanjin Jakovljević (Beograd, 2000) je muzičko obrazovanje započeo u MŠ Mokranjac sa pet godina, u klasi prof. Milice Bisenić-Vasiljević. Osnovno muziko obrazovanje je završio u klasi prof. Ružice Gojković, a srednje u klasi prof. Ivana Meleša. Trenutno pohađa četvrtu godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Maje Rajković. Pohađao je majstorkse kurseve kod Jokut Mihajlović, Franka Venturinija, Marka Meleša, Ivana Bašića, Nenada Ivovića i Denisa Burštejna. Osvojio je veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju: nagrada  Laureata  na  Pijanističkom  takmičenju  Klavitas  u  Smederevu,  Prva  nagrada  na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, Druga nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije i dr. Nastupao je kao solista u Kolarčevoj zadužbini, sali Beogradske filharmonije, u Galeriji Kolarca, SKC, Galeriji Artget, Italijanskom institutu za kulturu, UK Čukarica, u sali Opštine Palilula i Vračar, Domu kulture Čačak i dr.

Petar Toškov (Beograd, 2001) je počeo da svira klavir sa šest godina, sve vreme radeći sa svojim ocem, pijanistom Aleksandrom Toškovim. Završio je MŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi Ane Petković i Dine Hadžiomerović. Usavršavao se na mjastorskim kursevima profesora kao što su Jokut Mihailović, Ruben Delibaltajan, Aleksandar Sinčuk, Džon Peri, Aleksandar Serdar i drugi.Osvojio je brojne nagrade od kojih se izdvajaju prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko 2015. godine, prvu nagradu na takmičenju Artur Rubinštajn u Parizu 2018. godine, kao i prvu nagradu iste godine na takmičenju Petar Konjović u Beogradu. Završio je Konzervatorijum Fil i Eli Tejlor pri Kraljevskoj akademiji  Glen Guld u Torontu u klasi prof. Li Vanga. Trenutno pohađa osnovne akademske studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Do sada je nastupao je u mnogim značajnima beogradskim salama (SKC, Kolarac, Beogradska filharmonija, SANU, Galerija Artget), a tokom studija, redovno je nastupao u Torontu. Solističke nastupe je održao četiri puta u sali MŠ Kosta Manojlović u Zemunu i dva puta u Bergenu u Norveškoj (2016. i 2017. godine).

Maja Rajković (Beograd) je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi Radmile Živković i Miroslave-Lili Petrović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa. Završila je Školu za visoko muzičko usavršavnje u Portogruaru (Italija) kod istog profesora. Magistrirala je u klasi Dušana Trbojevića na FMU u Beogradu, gde je zaposlena kao redovni profesor  na katedri za klavir. Bila je predsednik Muzičke omladine Beograda, a od 2001. godine je potpredsednik MCNM (Mediterranean Collaboration of Musicians). Doktorirala je na FMU kod dr. Ljiljane Vukelje. Prvi resital je održala u svojoj četrnaestoj godini, a tokom školovanja je osvojila niz značajnih nagrada kao pijanista i kamerni muzičar. Dobitnik je Srebrne medalje Univerziteta umetnosti u Beogradu za izuzetno umetničko dostignuće na koncertnom podijumu i nagrade Izvođač godine (2013), koju dodeljuje revija Muzika klasika. Nastupala je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, Gudačima Svetog Đorđa, GO Dušan Skovran, Simfonijskim orkestrom RTCG i drugim. Učestvovala je na festivalima Dani muzike u Herceg Novom, Moć klavira, BEMUS, Mokranjčevi dani, Splitsko ljeto, Tribina kompozitora, Međunarodnom festivalu žena-muzičara u Atini… Koncertirala je širom Srbije, Evrope, kao i u SAD i Kazahstanu.

Dina Hadžiomerović (Beograd, 1981) je pohađala MŠ Kosta Manojlović u klasi Biljane Popović i Željke Simanović.  Na FMU u Beogradu je diplomirala 2003. godine u klasi prof. mr Ninoslava Živkovića i upisala magistarske  studije u klasi prof. mr  Nevene Popović. Treutno je na završnoj godini akademskih doktorskih studija na odseku za klavir  FMU, u klasi prof. dr um. Maje Rajković. Kao solista i kamerni muzičar, nastupala je u svim eminentnim salama u Beogradu, Novom Sadu, kao i u gradovima širom Srbije. Održala je resitale u Francuskoj, Češkoj, Italiji i Crnoj Gori. Usvršavala se na majstorskim kursevima istaknutih profesora (Vladimir Ovčinjikov, Aleksandar Madžar, Pol Gulda, Reland Keler, Ruben Dalibaltayan). Dina je osvojila brojne nagrade na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Francuskoj, Italiji i Češkoj. Ostvarila je zapažene rezultate i na polju kamerne muzike sa violistom Nemanjom Marjanovićem, violinistkinjom Marijom Misitom i u klavirskom duu sa Sarom Vujadinović. Od 2014. godine bavi se pedagoškim radom u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu. U njenoj klasi diplomiralo je čak 10 učenika, od kojih je 7 opredeljenih za klavir položilo prijemne ispite na FMU u Beogradu, AU u Novom Sadu, Kraljevskom konzervatorijumu za muziku Glen Guld u Torontu i Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Kao pedagog, Dina Hadžiomerović je više puta nagrađivana godišnjim nagradama škole, kao i specijalnim priznanjima za pedagoški rad na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Loading...