UNDINE / 18-24.2. / 19.00

18.02.2021-24.02.2021, 19:00

UNDINE
Nemačka, Francuska 2020, 90’
Režija: Kristijan Pecold
Uloge: Pola Bir, Franc Rogovski, Marijam Zari

Festivali: nagrada za najbolju glumicu i nagrada kritike na Berlinskom festivalu, nagrada Evropske filmske akademije za najbolju glumicu

Undine, koju igra mlada zvezda evropskog filma Pola Bir, je istoričarka koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu. Nestvarno lepa, zna sve o Humbolt Forumu, a način na koji iznosi svoje znanje o istoriji grada koji je izgrađen na močvari posetiocima muzeja je koliko profesionalan, toliko i graciozan. Njena stara ljubav Johanes je napušta, i ceo njen svet se raspada. Dani prolaze, a njen pogled dok drži prezentacije luta prema dvorišnom kafeu tražeći da li je on i dalje tu…ili je još uvek tu…ili je opet tu. Sasvim slučajno upoznaje Kristofa, ronioca koji radi na podvodnim istraživanjima. Zaljubljuje se u njega i čini se da novi život za nju tek počinje.

Novi film velikog nemačkog reditelja Kristijana Pecolda („Barbara“, „Feniks“) osvojio je čak dve nagrade na poslednjem Berlinskom festivalu: za nabolju glumicu i nagradu kritike za najbolji film u glavnom takmičarskom programu.

Loading...